Κατά 3 εκ. ευρώ αυξημένος ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2021 εξαιτίας των πόθεν έσχες

Share:
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Βουλή στη δημοσιότητα, η αύξηση αυτή κατά 3 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμο της Βουλής οφείλεται κυρίως στην αύξηση του κόστους πληρωμής των ορκωτών λογιστών που ελέγχουν κάθε φορά τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Και αυτό γιατί βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου η αρμοδιότητα της Βουλής στον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης επεκτείνεται στο δεκαπλάσιο με την προσθήκη δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Στον αντίποδα ωστόσο και μετά από πολλά χρόνια μειώνεται το κόστος των μετακινήσεων (οδικών και αεροπορικών) βουλευτών και υπαλλήλων του κοινοβουλίου, εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει εξαπλωθεί στην επικράτεια.

Κατά τα λοιπά επισημαίνεται η δωρεά ύψους 8 εκατ. ευρώ στο νοσοκομεία «Σωτηρία» για την κατασκευή 50 ειδικά διαμορφωμένων για τον covid κλινών ΜΕΘ, αλλά και η συνεισφορά βουλευτών και κομμάτων για την αγορά εξοπλισμού αντιμετώπισης του ιού ποσού που αγγίζει τα 1,1 εκατ. ευρώ.

Previous Article

«Βόμβα» Κεγκέρογλου: Το 2022 οι εκλογές για ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ

Next Article

Κικίλιας: Συγκινητική η βοήθεια των νοσηλευτριών στη Θεσσαλονίκη – Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε

Σχετικά Άρθρα