Σπύρος Σπύρου: Η Περιφέρεια να βάλλει “φρένο” στην απόφαση του Δήμου για την επένδυση στη Δασιά

Share:

Ο Επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία» στο Περιφερειακό Συμβούλιο και πρώην Περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου προχώρησε στην πακακάτω δήλωση:
«Δεν συνηθίζω και δεν προτίθεμαι σε καμία περίπτωση να παρέμβω σε αποφάσεις που αφορούν τον α΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης και εν προκειμένω το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Όμως, θεωρώ χρέος μου απέναντι στην πολιτική μου διαδρομή και απέναντι στους Κερκυραίους να εκφράσω την θέση μου σχετικά με την επερχόμενη αλλαγή των δεδομένων στον κόλπο της Δασιάς.
Εν προκειμένω, σε ό,τι αφορά το αίτημα της εταιρείας IKOS (Corfu Gardens AK. ΤΕ.ΞΕ) για την μετατροπή παραχωρούμενου τμήματος γης σε υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού, πιστεύω ότι όσοι σήμερα ασχολούνται με την πολιτική και τις τύχες του τόπου μας οφείλουν να διαφυλάξουν τη γη που ο νόμος τους παραχωρεί σε αντάλλαγμα της αυξημένης δόμησης που μπορεί να κάνει χρήση η εταιρεία στην περιοχή του πρώην Club Med.
Οφείλουν να αφουγκραστούν τη θέληση της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που ιστορικά και συναισθηματικά είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένη με την περιοχή της Δασιάς. Η γη αυτή δεν ανήκει, κατά τη γνώμη μου, μόνο στους σημερινούς αλλά κυρίως στους αυριανούς πολίτες αυτού του τόπου, στα παιδιά μας.
Επίσης, πρέπει να φροντίσουν να διατηρηθεί το εναπομείναν φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής που τόσο αλόγιστα και άναρχα έχει «πληγωθεί» επί ολόκληρες δεκαετίες. Να δουν μακροπρόθεσμα και όχι κοντόφθαλμα και να διαφυλάξουν μέρος του πλούτου αυτού για τις γενιές που έρχονται. Γιατί, κανείς δεν δικαιούται να αποξενώσει την κοινωνία από τη γη αυτή, έναντι οιουδήποτε ποσού.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η αυτοδιοίκηση έχει χρέος να διαφυλάξει τη γη που της δίνεται, προς όφελος της κοινωνίας. Το οικονομικό αντίτιμο το οποίο γνωμοδοτικά επελέγη, ενδεχομένως θα βοηθήσει αλλά είναι αβέβαιο το πότε και σε τι βαθμό. Πρόκειται για μια κοντόφθαλμη και λανθασμένη κατά την άποψή μου απόφαση.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είναι αυτονόητο ότι η επιλογή της γης έναντι των χρημάτων είναι συμφερότερη για την κοινωνία. Θεωρώ λάθος λοιπόν τη γνωμοδότηση του Δήμου και θεωρώ ότι θα πρέπει έστω και τώρα να επανεξεταστεί.
Σε περίπτωση που η Περιφέρεια από την πλευρά της έχει δυνατότητα να βάλει «φρένο» σε αυτή την επιλογή, οφείλει να το κάνει, στεκόμενη στο ύψος των περιστάσεων, κάτι που απαιτεί η κοινωνία, η εποχή και το μέλλον του τόπου.

Previous Article

Γίνεται… viral το myKEPlive – Βασικό εργαλείο στην καθηµερινότητα των πολιτών η πλατφόρµα

Next Article

Το «ευχαριστώ» του Γρηγόρη Δημητριάδη στις 10 εθελόντριες νοσηλεύτριες

Σχετικά Άρθρα