Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ελλάδα – ΗΑΕ: Παραχωρείται έκταση στον Αυλώνα για τις Ένοπλες Δυνάμεις των Εμιράτων

Σε όλα τα επίπεδα είναι η συνεργασία Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στο τομέα της άμυνας, όπως έδειξε εξάλλου και η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικό των σχέσεων των δύο χωρών είναι ότι το ΓΕΕΘΑ παραχωρεί έκταση στον Αυλώνα στις Ένοπλες Δυνάμεις των Εμιράτων και συγκεκριμένα σε τεχνικό προσωπικό τους προκειμένου να εκπαιδευτεί στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ σε βάθος δεκαετίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα διατυπώθηκε από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε τη συνδρομή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την ενοικίαση χώρου για περίοδο δέκα ετών. Επιδίωξη των Εμιράτων ήταν να βρεθεί ένας χώρος ει δυνατόν μέσα σε Στρατόπεδο προκειμένου εκείνοι να αναλάβουν τα έξοδα για την κατασκευή εγκαταστάσεων για τη διαμονή του προσωπικού τους.

Το στρατόπεδο «Επιλάρχου Μελίδη» στον Αυλώνα επελέγη ως ιδανικός χώρος, σε έκταση περίπου 90 στρεμμάτων. Τα Εμιράτα συμφώνησαν και οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, καθώς και κατασκευής των απαραίτητων υποδομών και εγκαταστάσεων θα αναληφθούν εξ’ ολοκλήρου από εκείνους.

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το συμβόλαιο ανάμεσα στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και τα Εμιράτα προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή των εγκαταστάσεων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ