Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης για μελέτη οικονομολόγων: Η Ελλάδα έδωσε τη μάχη για την προστασία της απασχόλησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Για τη μελέτη των επιφανών οικονομολόγων
Mauro Testaverde (ανώτερος οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας) και Gordon Betcherman (επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ottawa) με τίτλο: «Πώς να προστατέψεις θέσεις εργασίας στην εποχή της πανδημίας: Μαθήματα από την εμπειρία της Ελλάδας», τοποθετήθηκε με ανάρτηση του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η Ελλάδα, όπως οι περισσότερες χώρες, έδωσε τη μάχη για την προστασία της απασχόλησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας», υπογραμμίζοντας ότι είναι «ενθαρρυντικό να βλέπουμε τις προσπάθειές μας να πετυχαίνουν και τις πολιτικές μας να επικυρώνονται».

«Ο επόμενος στόχος μας είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η αδιάλειπτη εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής μας ατζέντας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή μελέτη ξεχωρίζει την Ελλάδα ως θετικό παράδειγμα παγκοσμίως, όχι μόνο για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην αγορά εργασίας, ενώ θέτει μάλιστα το ελληνικό παράδειγμα σε αντιπαραβολή με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία που ακολούθησαν άλλο δρόμο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ