Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός από κορονοϊό 50χρονος αξιωματικός

Share:

Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι Ένοπλες Δυνάμεις από την τραγική είδηση της απώλειας ενός Ανθυπολοχαγο΄θυ, χτυπημένου από την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αξιωματικός του Στρατού Ξηράς απεβίωσε σήμερα, προσβεβλημένος από κορονοϊό, έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε τις τελευταίες ημέρες της νοσηλείας του.

Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν στο Newsbomb.gr ότι ο 50χρονος άνδρας έπασχε από υποκείμενο νόσημα και άφησε την τελευταία του πνοή στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει «κυκλώσει» όλη τη χώρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας με κάθε τρόπο και μέσο.

Στη Θεσσαλονίκη, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) αναπτύσσει την κινητή υγειονομική μονάδα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως.

Η συγκεκριμένη μονάδα έχει δυνατότητα 50 κλινών νοσηλείας για τον κορονοϊό ενώ διαθέτει ακτινολογικό εργαστήριο με σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση των περιστατικών.

Επιπλέον, το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως διαθέτει κλίνες νοσηλείας και μονάδες εντατικής θεραπείας για τον κορονοϊό στηρίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παράλληλα, φιλοξενεί την νευροχειρουργική και την προπαιδευτική χειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ.

Στην ίδια κατεύθυνση, συνεχίζεται η παραγωγή προστατευτικών μασκών στις εγκαταστάσεις του 700 Στρατιωτικού Εργοστασίου προκειμένου να διανεμηθούν τόσο στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και σε αυτό του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα παραγωγής του εργοστασίου είναι 200.000 μάσκες προστασίας σε εβδομαδιαία βάση.

ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr

Previous Article

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον επικεφαλής της UNICEF στην Ελλάδα: Τα παιδιά μας δίδαξαν το πώς πρέπει να φοράμε τη μάσκα μας

Next Article

Ο Αλέκος Αυλωνίτης για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Σχετικά Άρθρα