Ο Γιάννης Κοντός στην τηλεδιάσκεψη με Πιερρακακη και Προέδρους ΔΕΕΠ όλης της Ελλάδος

Share:

Στα πλαίσια του Προγράμματος «Διάδραση» που έχει εκπονήσει και υλοποιεί η Γραμματεία Οργανωτικού της «Νέας Δημοκρατίας», πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Επικράτειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριακου Πιερρακακη και όλων των Προέδρων ΔΕΕΠ (πρ. ΝΟΔΕ) όλης της Ελλάδος, καθώς και όλων των στελεχών της Γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ, δηλαδή με συμμετοχή συνολικά 96 ατόμων. Το θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν «Ψηφιακός Μετασχηματισμός – Τεχνολογία και ηλεκτρονικές υπηρεσίες σύμμαχοι ενάντια στην πανδημία».

Την εκδήλωση άνοιξε με τοποθέτηση του ο Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου, αν. Γραμματέας ΠΕ και Γραμματέας Οργανωτικού κ. Στέλιος Κονταδακης.

Στην διάσκεψη αυτή έλαβαν το λόγο πολλοί πρόεδροι ΔΕΕΠ, οι οποίοι συνεχάρησαν τον κ. Πιερρακακη για το αδιαμφισβήτητο έργο που έχει παραχθεί στην Χώρα μας στον τομέα της ψηφιακής μεταρρύθμισης και για την δημιουργία του «gov.gr» και έθεσαν εύλογα και απαραίτητα ερωτήματα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας κ. Γιαννης Κοντος, έθεσε δυο θέματα στον Υπουργό. Το ζήτημα της επιμόρφωσης των πολιτών στην ψηφιακή διακυβέρνηση και το ζήτημα της αναγκαιότητας της επιβοηθησης από το Υπουργείο της ψηφιοποίησης των δικαστικών διαδικασιών στα Δικαστήρια της επαρχίας, όπως, εν πολλοίς, συμβαίνει στην Αθήνα (ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών κοκ). Ειδικά για το τελευταίο ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι ήδη προετοιμάζει με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο θα διαρκέσει 2 με 3 χρόνια, με το οποίο θα ψηφιοποιηθεί το 100% των διαδικασιών των Δικαστηρίων όλης της Χώρα και με αυτό θα επέλθει μια τεράστια ποιοτική αναβάθμιση στην Δικαιοσύνη και στις διαδικασίες της.

Το πρόγραμμα «Διάδραση» έχει μέχρι στιγμής να επιδείξει θαυμάσια αποτελέσματα και θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον με ζητήματα που είναι φλέγοντα, και που αφορούν και στις τοπικές κοινωνίες, που μπορούν έτσι να θέτουν, να περνούν και να επιλύουν τα δικά τους ζητήματα.

Previous Article

Πέθανε ο Πατριάρχης της Σερβίας Ειρηναίος από κορωνοϊό

Next Article

Απομακρύνεται το σενάριο για άρση του lockdown την 1η Δεκεμβρίου

Σχετικά Άρθρα