Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διακοινοβουλευτική συνάντηση του ΕΛΚ για το Ταμείο Ανάκαμψης υπό τη προεδρία Μεϊμαράκη

Με κύρια θέματα τη διαδικασία εκταμίευσης των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης
και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την ενίσχυση των οικονομιών των κρατών μελών, πραγματοποιήθηκε διακοινοβουλευτική συνάντηση της ΚΟ του ΕΛΚ με εθνικούς βουλευτές, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους εθνικούς βουλευτές ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τα εθνικά κοινοβούλια θα κληθούν να επικυρώσουν τις πηγές εσόδων του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βγει στις αγορές και να δανειστεί για να χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στην εισήγησή τους, τόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ Μανφρεντ Βέμπερ, επισήμαναν την καθυστέρηση που δημιουργείται στην όλη διαδικασία μετά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν Πολωνία και Ουγγαρία όσον αφορά στο συμφωνηθέντα μηχανισμό, που δίνει τη δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διακόπτει τη χρηματοδότηση σε χώρες που παραβιάζουν τις αρχές του Κράτους Δικαίου.

ερτυ

Στην ομιλία του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε ότι: «Οι επιπτώσεις του δεύτερου κύματος της πανδημίας που με σφοδρότητα πλήττει της Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, είναι ανυπολόγιστες τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Πρέπει λοιπόν να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις, να δράσουμε ταχύτατα και να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες. Στην έννοια του κράτους δικαίου δεν χωρούν παρερμηνείες. Η χρονοτριβή δεν βοηθάει κανέναν. Είναι επιτακτική ανάγκη το Ταμείο Ανάκαμψης να λειτουργήσει στις αρχές του νέου χρόνου».

Από την πλευρά του, ο Μάνφρεντ Βέμπερ τόνισε ότι: «Το κράτος δικαίου δεν πρέπει να αποτελεί θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να δώσουμε το συντομότερο δυνατόν ειλικρινείς και πειστικές απαντήσεις στους Ευρωπαίους πολίτες».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ