Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κουμουτσάκος στα Παραπολιτικά 90,1: Η Τουρκία να αποφασίσει αν είναι εταίρος ή παρίας – Αν δεν συμμορφωθεί ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επιβολή κυρώσεων

Η ασφάλεια της Δημοκρατίας είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο,  ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε  πως με την ανάληψη διακυβέρνησης από τη ΝΔ κατατέθηκε νέος νόμος για το άσυλο που υλοποιείται με γρήγορες διαδικασίες, μπήκε τέλος στο θέμα ποιος είναι ευάλωτος ενώ συνεχίστηκαν οι αυστηροί έλεγχοι.

Αναφορικά με την σύλληψη τζιχαντιστή είπε πως εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα το 2018, έχει συλληφθεί, το θέμα ελέγχεται και θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

Τόνισε ακόμα πως η Τουρκία πρέπει να αποφασίσει εάν είναι εταίρος, σύμμαχος ή παρίας λέγοντας πως αν δεν συμμορφωθεί ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επιβολή κυρώσεων.

Τέλος ο κ.Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η κλεψύδρα της Τουρκίας να διεκδικήσει κατανόηση από την Ευρώπη πλησιάζει στο τέλος της ενώ είπε ότι η ΕΕ είναι πλέον υποχρεωμένη να απαντήσει ποια σχέση θα έχει με την Τουρκία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ