Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πόσο κοστίζει στο προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ η ακραία επικοινωνιακή τακτική του Παύλου Πολάκη

Οι αρνητές και οι νέες προκλήσεις του «Αψύ Σφακιανού»

Παρά τη σαφή κριτική που δέχεται σε κάποιο επίπεδο η κυβέρνηση για τους εν γένει χειρισµούς της στο τέλος του πρώτου κύµατος του COVID-19, αλλά και, στην παρούσα φάση, για την ταχύτητα µε την οποία ελήφθησαν τα µέτρα περιορισµού, οι επιδόσεις του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης σχετικά µε τη στάση του στο ζήτηµα της πανδηµικής κρίσης παραµένουν χαµηλές, αφού οι θετικές κρίσεις συγκεντρώνουν το 28,8% των πολιτών, έναντι 66,6% που τοποθετούνται αρνητικά.

Μπορούµε να ισχυριστούµε εδώ ότι, εκτός όλων των άλλων παραµέτρων, υπεύθυνες έως έναν βαθµό για αυτές τις χαµηλές επιδόσεις µπορεί να θεωρηθούν κινήσεις και πρακτικές όπως η πρόσφατη µε πρωταγωνιστή τον Π. Πολάκη, ο οποίος εν µέσω lockdown επέλεξε να παραβρεθεί και να δηµοσιοποιήσει την παρουσία του σε φιλική εκδήλωση, κίνηση που συναντά την καθολική αποδοκιµασία των πολιτών σε ποσοστό 83,9%, µε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να κρίνουν αρνητικά τον πρώην αν. υπουργό για τη συγκεκριµένη ενέργεια σε ποσοστό 74,2%. Ταυτόχρονα, το 57,8% του συνόλου και το 30,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν µε την κάλυψη που παρείχε, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, ο κ. Τσίπρας στον κ. Πολάκη.

Το γεγονός ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, που τυγχάνει µάλιστα γιατρός στο επάγγελµα, φέρεται µε τόσο ανεύθυνο και προκλητικό τρόπο στα θέµατα δηµόσιας υγείας τελικά γίνεται κυρίαρχο για τη συνολική εικόνα του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Αυτή η πραγµατικότητα δεν διαφεύγει την προσοχή της ηγεσίας του κόµµατος, πλέον, που µε κάποιους συγκεκριµένους χειρισµούς -όπως η παραποµπή στην Επιτροπή ∆εοντολογίας- επιχειρεί να απεµπλακεί από την «παγίδα Πολάκη».

Η σηµερινή δηµοσκόπηση που δηµοσιοποιούν τα «Π» δείχνει µε πολύ άµεσο τρόπο ότι συµπεριφορές όπως αυτή του πρώην αναπληρωτή υπουργού αντιµετωπίζονται µε σχεδόν καθολική αποδοκιµασία από τους πολίτες, άσχετα µε το ποιο κόµµα ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. ∆εν είναι τυχαίες, έτσι, οι εισηγήσεις που δέχεται από κεντρικούς πυρήνες του κόµµατός του ο Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει σε πιο δραστικές λύσεις σχετικά µε την προβληµατική στάση του Παύλου Πολάκη, που µοιάζει απολύτως αδικαιολόγητη και τελικά χαρακτηρίζεται «συκοφαντική» για το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς. Τελικά, όµως, και επί του παρόντος, οι στενές σχέσεις του επονοµαζόµενου και ως «αψύ Σφακιανού» µε την οικογένεια Τσίπρα και η αξιοποίησή του από τον πρόεδρο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης ως «αιχµηρού αναχώµατος» στην εσωκοµµατική του αντιπολίτευση επικρατούν, µε το κόστος για το προφίλ αλλά και την επικοινωνιακή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαφαίνεται και από τη σηµερινή δηµοσκόπηση, να αυξάνεται.

Με ποια από τις παρακάτω απόψεις που θα σας διαβάσω συμφωνείτε περισσότερο;

1α_4

1β

1γ

1δ

1ε_2


φυξθ


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια δημοσκόπηση έγινε έρευνα για την καταλληλότητα του πρωθυπουργού, κατά πόσο ήταν σωστή η επιλογή της κυβέρνησης για την επιβολή lockdown αλλά και γενικότερα τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία. 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ