Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χαρδαλιάς: Εντατικοποίηση των ελέγχων στη Βόρεια Ελλάδα – Έτσι θα λειτουργήσουν τα χερσαία σύνορα

Την ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση με την διασπορά του κοροναϊού στη Βόρεια Ελλάδα επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό. Όπως είπε, δεν έχει μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας και ειδικά στη Β. Ελλάδα.

Για αυτόν τον λόγο, από το πρωί της Παρασκευής ισχύουν ειδικά μέτρα στα χερσαία σύνορα της χώρας.

Ποια είναι τα μέτρα που θα ληφθούν

Προμαχώνας:

Μπορούν να εισέλθουν Έλληνες και πολίτες της ΕΕ από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Επιτρέπεται η διέλευση όλο το 24ωρο για εμπορευματικές μεταφορές

Κακαβιά: Εισέρχονται Έλληνες πολίτες, κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως απαραίτητες επαγγελματικές και ιατρικές μετακινήσεις. Πάλι η διέλευση επιτρέπεται από τις 07:00 – 23:00.
Επιτρέπεται η διέλευση όλο το 24ωρο για εμπορευματικές μεταφορές. Οι διερχόμενοι πρέπει να περάσουν 7 μέρες καραντίνας.

Εύζωνες και Κήποι: Εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες και κάτοχοι άδειας παραμονής καθώς και για απολύτως απαραίτητες επαγγελματικές και ιατρικές μετακινήσεις. Πάλι η διέλευση επιτρέπεται από τις 07:00 – 23:00. Επιτρέπεται η διέλευση όλο το 24ωρο για εμπορευματικές μεταφορές.

Νυμφαίο και Εξοχή: Μόνο για εμπορευματικές μεταφορές όλο το 24ωρο, μόνο με τον οδηγό του οχήματος.

Κρυσταλλοπηγή: Κλειστή

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι εισερχόμενοι από τα χερσαία σύνορα πρέπει να έχουν μαζί τους ταξιδιωτικό έγγραφο PLF και αρνητικό τεστ PCR, μέχρι 72 ώρες πριν το ταξίδι. Επιπλέον, όλοι οι εισερχόμενοι πολίτες θα υποβάλλονται σε rapid test στους συνοριακούς σταθμούς. Για τους οδηγούς των εμπορευματικών μεταφορών, θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Εντατικοποίηση των ελέγχων

Ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε ότι θα εντατατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Από 9 Νοεμβρόυ μέχρι και χτες, έχουν πραγματοποιηθεί 43.051 έλεγχοι, έχουν διαπιστωθεί 399 παραβάσεις και έχουν βεβαιωθεί 712 πρόστιμα.

Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας και τα μέτρα για τις μετακινήσεις.

Τέλος, από τις 16 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 204 ειδικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις, όπως βιομηχανικές μονάδες, βιοτεχνίες, τράπεζες, επιχειρήσεις με αγροτικά προϊόντα κ.ά., στην Αττική.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ