Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Έκτορας Μποτρίνι: Σκέφτομαι το μέλλον των εστιατορίων μας με αισιοδοξία

Ο βραβευμένος κερκυραίος Σεφ με μια δημοσίευση του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook εξέφρασε τον προβληματισμό του για το μέλλον των εστιατορίων αλλά και την αισιοδοξία του για ένα καλύτερο αύριο.

Σκέφτομαι το μέλλον των εστιατορίων μας με αισιοδοξία. Γιατί; θα με ρωτήσετε. Γιατί νιώθω πως τώρα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Αφού πάψουμε, βέβαια, να συγχωρούμε τα λάθη μας και να κλείνουμε τα αυτιά μας στα παράπονα του κόσμου. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε. Εμείς οι Έλληνες έχουμε την ευρηματικότητα στο DNA μας. Το μάθημα μας, πάντως, το πήραμε: Δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά από την πολιτεία.

Ήρθε η ώρα να θέσουμε εμείς αυστηρούς κανόνες, που θα επεξεργαστούμε μόνοι μας, κανόνες που θα γίνουν σεβαστοί από όλους μας, αυτή τη φορά. Κι όσοι διαφωνούν, να πάρουν τα κουβαδάκια τους και… σ’ άλλη παραλία! Θεωρώ αναγκαίο να υπάρξει κι ο αντίστοιχος μηχανισμός ελέγχου, που θα κόβει κουστουμάκια στα ανυπάκουα γατάκια. Και εφόσον δεν θα το κάνει η πολιτεία, ας το φροντίσουμε κι αυτό εμείς – χρηματοδοτώντας έναν ανεξάρτητο φορέα. Πρέπει όμως να δράσουμε ενωμένοι, όπως γινόταν άλλοτε με τις συντεχνίες των μαγείρων. Υπάρχουν πολλά να ξαναφτιάξουμε, αλλά τίποτα δεν θα αλλάξει ή θα ακυρώσει ποτέ το ποιοι είμαστε, ούτε τις ιδέες μας, ούτε την ιστορία μας, αλλά ούτε και τις παραδόσεις μας.


Ονειρεύομαι πως μια μέρα η εστίαση θα πάψει να είναι βιτρίνα για «πλυντήρια» ή λύση για ευκαιριακούς επιχειρηματίες κι ανίδεους που νομίζουν πως ανοίγοντας ένα εστιατόριο θα πιάσουν την καλή.
Τα φώτα μόλις σβήσανε στις σάλες μας, αλλά οι μάγειρες είμαστε ακόμα εδώ για να τα ξανανάψουμε. Γιατί οι ψαράδες μας θα βγουν και πάλι στη θάλασσα και οι γεωργοί μας θα μαζέψουν τα φρούτα και τους καρπούς που έσπειραν. Τα αλλαντικά και τα τυριά μας ωριμάζουν στα κελάρια, το φρέσκο ελαιόλαδο μπήκε ήδη στα μπουκάλια και τα κρασιά μας ζυμώνουν σε δεξαμενές και βαρέλια. Σε λίγο οι εστίες και οι φούρνοι μας θα ξανανάψουν και ο κόσμος θα έρθει ξανά στις σάλες μας να φάει με τη συντροφιά του.


Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη σκηνή, όταν η κουρτίνα ξανασηκωθεί, θα πρέπει το έργο που παίζεται να είναι εξαιρετικό, αλλά αν το κοινό θα γεμίσει τη σάλα μας και αν θα μας χειροκροτήσει, αυτό εξαρτάται από εμάς, τους πρωταγωνιστές της εστίασης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ