Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κλείδωσε νέο μέτρο μετά το σοκ των 108 θανάτων

Τα πράγματα στη χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού δεν πηγαίνουν καλά κατά κοινή εκτίμηση πολιτικών και ειδικών και προς απογοήτευση των πολιτών. Χθες ήταν ένα ακόμα «μαύρο» Σάββατο, καθώς σημειώθηκε το εξωπραγματικό, για τα δεδομένα της χώρας, αρνητικό ρεκόρ των 108 θανάτων, την στιγμή που οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έφτασαν τους 522.

Τα συνταρακτικά αυτά νούμερα προκάλεσε ένα ισχυρό σοκ σε όλη την κοινωνία αλλά και, φυσικά, στους κυβερνώντες και τους εμπειρογνώμονες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να «κλείδωσει» το μέτρο που θα προσπαθήσει να κάνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να «αναπνεύσει». Ο λόγος φυσικά για το lockdown και την παράταση του, μιας και τις τελευταίες ημέρες αιωρείτο στον αέρα η πιθανότητα να παραταθεί και μετά τις 30 Νοεμβρίου. Σήμερα θεωρείται δεδομένο ότι η χώρα θα βρίσκεται σε καραντίνα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, όταν και θα επαναξιολογηθούν τα δεδομένα και θ’ αποφασιστεί αν θ’ ανοίξει η αγορά και αν θα αρθεί μέρος των περιορισμών εν όψει των Χριστουγέννων. svg%3E

«Είναι νωρίς να μιλάμε για οποιαδήποτε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, τόνισε από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μιλώντας το Σάββατο στην ΣΚΑΪ. Ο ίδιος εξήγησε ότι παρατηρείται επιπέδωση της καμπύλης των κρουσμάτων αλλά η αντανάκλασή της στην ελάττωση του αριθμού των νοσηλευομένων ακολουθεί μετά από περίπου μια εβδομάδα, καθώς χρειάζονται επτά ημέρες για να εμφανιστούν τα βαριά συμπτώματα της νόσου.

«Χρειάζονται 15 ημέρες οπωσδήποτε, για να δούμε τη μείωση στη βδομάδα και άλλη μια εβδομάδα για να δούμε την επίδραση στο σύστημα υγείας και να έχουμε μια καλή νοσηλεία», σημείωσε χαρακτηριστικά. Με αυτά τα δεδομένα, τόνισε ότι η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη και πως αν παρατηρηθεί πτώση της καμπύλης στα 1.000 με 2.000 κρούσματα αυτό ότι «μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη χαλάρωση των πρώτων μέτρων όπως είναι τα σχολεία – τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια μετά και το λιανεμπόριο.

ΠΗΓΗ: pagenews.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ