Ο Αλέκος Αυλωνίτης για την υγειονομική κατάσταση στη Κέρκυρα

Share:

Δήλωση του Βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη σχετικά με την υγειονομική κατάσταση της Κέρκυρας.

Η αύξηση του ποσοστού διάδοσης του κορονοϊού στο νησί μας κάνει αλματώδη βήματα. Μας ανησυχούν εμφανώς, οι διαστάσεις που λαμβάνει. Κάθε έκθεση του Παρατηρητήριου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας επιβεβαιώνει και τονίζει ότι ο ιός συνεχίζει την αφηνιασμένη κούρσα του στον πληθυσμό της Κέρκυρας και η έξαρση είναι προ των πυλών.

Προσφάτως, ο Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε με απόφασή του την ανάληψη έκτακτων πρωτοβουλιών ώστε να γίνουν μαζικοί έλεγχοι με rapid test στους Κερκυραίους πολίτες και να εντοπιστούν κυρίως, οι ασυμπτωματικοί φορείς και να απομονωθούν προκειμένου να ελεγχθεί δραστικά η διασπορά. Η επιστημονική του πρόταση είναι ορθή, έχει τεθεί στο παρελθόν από πολλούς θεσμικούς και μη παράγοντες, οφείλουμε να τη λάβουμε σοβαρότητα υπόψη μας, δεδομένου ότι έχει υιοθετηθεί από άλλες χώρες με εξαιρετικά αποτελέσματα (βλ. σκαδιναβικές χώρες, Σλοβακία κτλ).

Απευθύνω προσωπική έκκληση σε όλους τους φορείς της Κέρκυρας να συμπαρασταθούμε στον τιτάνιο αγώνα του Ιατρικού Συλλόγου να φέρει εις πέρας αυτό το σημαντικό έργο που διεξάγει σήμερα. Είναι μια κίνηση υψηλού και ουσιαστικού συμβολισμού που πρέπει να αγκαλιαστεί, καθώς αποβλέπει μονάχα στα καλά αποτελέσματα για το νησί μας και τους κατοίκους του. Οι μέρες που βιώνουμε είναι κρίσιμες και πρέπει όλοι μαζί με ομοψυχία να αντέξουμε και να αντιπαρατεθούμε σθεναρά στον αόρατο εχθρό.

Previous Article

Σε καραντίνα ο Υπουργός και Υφυπουργός Τουρισμού

Next Article

Καραμανλής: Έχουμε ολοκληρωμένο πλάνο έργων συνολικού ύψους 13 δισ. ευρώ

Σχετικά Άρθρα