Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αυτή είναι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τη συζήτηση του προϋπολογισμού

Για καταμέτωπο επίθεση εν όψει της συζήτησης που θα γίνει στην Βουλή για τον προϋπολογισμό ετοιμάζονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς όπως λένε και φέτος τα έξοδα για την υγεία είναι περιορισμένα παρά το γεγονός ότι η χώρα αντιμετωπίζει το σκληρότερο πρόσωπο της πανδημίας. .

Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή το αναθεωρημένο προσχέδιο το οποίο κατατέθηκε πριν λίγες μέρες στην Βουλή έκαναν τις παρατηρήσεις τους και έδωσαν το στίγμα για το πώς θα κινηθούν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνοντας εκτός των άλλων υπ όψη τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας .

Σύμφωνα λοιπόν με τις παρατηρήσεις τους ο προϋπολογισμός έχει :

· Μηδενικές ενισχύσεις για εξοπλισμό και υποδομές στο ΕΣΥ, εποχικούς και εργαζόμενους στον τουρισμό, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, μακροχρόνια ανέργους, πολιτισμό, αγρότες, μισθωτούς, μικρομεσαίες επιχειρήσεις – ακόμα και για τα δάνεια της επιστρεπτέας προκαταβολής που υπόσχεται η κυβέρνηση.

· Διάθεση μόλις 2,5 δισ. δαπανών για «κοινωνικές ανάγκες», με εμφάνιση «ενός απροσδιόριστου αποθεματικού 3 δισ., το οποίο η κυβέρνηση της ‘λίστας Πέτσα’ και του ‘σκόιλ ελικικού’ δε λέει αν και πού θα δαπανήσει».

· Μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση το 2021.

· Εμμονική άρνηση στην μη επιστρεπτέα ενίσχυση για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όταν όλοι, ακόμα και η Κομισιόν, την θεωρεί θεωρούν αναγκαία.

· Κούρσα εξοπλισμών για να καλυφθεί η μετεκλογική απουσία ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος μάλιστα στις εκτιμήσεις που κάνει η κυβέρνηση για την ύφεση έλεγε ότι: « κατά την αρχική πρόβλεψη της κυβέρνησης η ανάκαμψη το 2021 θα ήταν μεγαλύτερη για την Ελλάδα απ όση θα ήταν η ύφεση του 2020.» Τώρα προβλέπουν υπερδιπλάσια ύφεση από την ανάπτυξη. Ελπίζουμε πραγματικά να είναι η τελευταία αναθεώρηση επί τα χείρω».

Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς προκειμένου να συζητήσει με γιατρούς και νοσηλευτές τα προβλήματα που υπάρχουν στα ΜΕΘ εξ αιτίας της σφοδρότητας που έχει τα δεύτερο κύμα του κοροναιού.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ