Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τηλε-ημερίδες σε όλο το Ιόνιο για την προστασία του ελαιώνα

Την ώρα που τα βλέμματα όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στην αντιμετώπιση της φονικής πανδημίας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο πρωτοπορώντας για ακόμα μια φορά, παρουσιάζει στο κοινό τα αποτελέσματα της έρευνας του για την ασφαλή ανάπτυξη της ασπίδας προστασίας για την ανθρώπινη υγεία, της ελιάς δηλαδή και του ελαιόλαδου.

Σε τέσσερις τηλε-ημερίδες, σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα που ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται την Παρασκευή, οι παραγωγοί και όσοι ενδιαφέρονται για τον ελαιώνα θα μπορούν να ενημερωθούν για καινοτόμες εφαρμογές για τις κλιματολογικές και εδαφολογικές παραμέτρους του επτανησιακού ελαιώνα.

Πρόκειται για το έργο “Olinet” που εκτελείται από εργαστήριο του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, στον Άξονα Προτεραιότητας “Ενίσχυση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας με ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και των ΤΠΕ” του Ε.Π. “Ιόνια Νησιά” και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το Εργαστήριο Δικτύων, Multimedia και Συστημάτων Ασφάλειας (NMSLab) με το Olinet δημιούργησε ένα πιλοτικό ασύρματο δίκτυο αισθητήρων το οποίο δίνει τη δυνατότητα λήψης κλιματολογικών και εδαφολογικών μετρήσεων με υψηλής ακρίβειας συγχρονισμό και διακριτότητα. Το δίκτυο αποτελείται από επιμέρους συσκευές οι οποίες φέρουν αισθητήρες μέτρησης κλιματολογικών και εδαφολογικών παραμέτρων και επικοινωνούν ασύρματα (WiFi/3G κ.λπ.) με κεντρικό σταθμό για τη συλλογή των μετρήσεων. Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να αναβαθμίσει τις σημερινές τεχνολογίες καλλιέργειας του ελαιώνα και είναι επεκτάσιμο και σε μελλοντικές (π.χ., νέου τύπου αισθητήρες).

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προωθεί την έρευνα, η εφαρμογή της οποίας στο πεδίο εξασφαλίζει το μέλλον του Ιόνιου Ελαιώνα.

Οι ημερίδες θα διεξαχθούν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και το κοινό μπορεί να τις παρακολουθήσει με εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.istros.gr/roadshowregistration/

Πρόγραμμα Ημερίδων

Κέρκυρα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020
19:00-20:00

Κεφαλονιά, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
19:00-20:00

Ζάκυνθος, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
19:00-20:00

Λευκάδα, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
19:00-20:00

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ