Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Τέλος στο καθεστώς ομηρίας των υπαλλήλων της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου

Αίσιο τέλος δείχνει να έχει η μεταφορά των Υπαλλήλων της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας (ΑΝ.ΕΤ.Ε.Κ.) στο Επιμελητήριο Κέρκυρας. Μετά από ερώτηση του Βουλευτή Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε σχετική ρύθμιση με το άρθρο 30 του Ν. 4753/17-11-2020 δίνοντας νέα παράταση στα Επιμελητήρια.
Ο Βουλευτής είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στις 6 Οκτωβρίου για το θέμα στον Υπουργό ενημερώνοντάς τον για τους πέντε (5) υπαλλήλους που παρέμεναν δέσμιοι, καθώς τόσο η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας όσο και της Γενικής Συνέλευσης της ΑΝ.ΕΤ.Ε.Κ. για τη μεταφορά του προσωπικού λήφθηκαν στις 7/7/2020 και 3/8/2020 αντίστοιχα, εκπρόθεσμα χάνοντας την προθεσμία που όριζε η διάταξη του άρθρου 238 του Ν. 4610/2019, αφήνοντάς τους μετέωρους σε μια αναπτυξιακή εταιρεία χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο.
«Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας. Οι εργαζόμενοι της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας αποτελούσαν τους μόνους πανελλαδικά που δεν είχαν τακτοποιηθεί, καθώς είχε χαθεί η προθεσμία υποβολής του σχετικού αιτήματος με τις απαραίτητες αποφάσεις του Επιμελητηρίου και της Γενικής Συνέλευσης», υποστήριξε ο Βουλευτής και συνεχίζει: «Οι εργαζόμενοι μπορούν πλέον να μεταφερθούν στο Επιμελητήριο, όπως όλοι οι συνάδερφοί τους στα Επιμελητήρια όλης της χώρας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ