Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ερώτηση Αλέκου Αυλωνίτη για την προστασία των δανειοληπτών

Ερώτηση κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την προστασία δανειοληπτών από την άσκηση πίεσης εισπρακτικών εταιρειών διαρκούσης της υγειονομικής πανδημίας.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνονται στην ερώτηση είναι αναρίθμητα τα περιστατικά άσκησης πίεσης προς τους οφειλέτες, γεγονός που κάνει κανόνα την αθέτηση κοινώς συμφωνημένων κανόνων από τις τράπεζες και την παράτυπη συμπεριφορά των εισπρακτικών εταιρειών που προσλαμβάνουν.

Επίσης υποστηρίζεται πως εν μέσω νέας γενικής καραντίνας οι αφόρητες πιέσεις αποσκοπούν στην άμεση κατάθεση προκαταβολών χρημάτων προκειμένου να ρυθμιστούν εκ νέου οι δανειακές υποχρεώσεις των οφειλετών.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς τι σκοπεύουν να κάνουν για την άμεση προστασία των δανειοληπτών από τις παράτυπες πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών, με ποιους μηχανισμούς θα ελέγξουν την εφαρμογή των σχετικών μέτρων που ανακοινώθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με βάση την υφιστάμενη κατάσταση γενικής καραντίνας της χώρας, καθώς και αν σκοπεύουν να λάβουν επιπλέον μέτρα προστασίας των δανειοληπτών

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ