Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σε αυτούς τους τομεις επενδύει αντιπολιτευτικά ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα πει ο Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομαδα

Οι εξελίξεις στην υγεία και την οικονομία θα απασχολήσουν την σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του αναμένεται να δώσει το στίγμα της αντιπολίτευσης που θα ακολουθήσει από εδώ και εμπρός.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναλάβει και τις θέσεις του κόμματος του ενώ θα αναφερθεί και στην πρόταση του για υπουργό υγείας κοινής αποδοχής με πρόγραμμα έξι μηνών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει ότι «την ευθύνη για ότι συμβεί στην χώρα θα την έχει αποκλειστικά και μόνο ο πρωθυπουργός «.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει ακόμα ότι το κόμμα του ,θα συνεχίσει να είναι σοβαρά βοηθητικό σε ότι αφορά θα θέματα της πανδημίας αλλά και σκληρά επικριτικός αφού η κυβέρνηση εμφανίζεται να μην θέλει να κάνει κινήσεις προς την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει « ότι την συγκεκριμένης στιγμή υπάρχει πλήρης αποδιοργάνωση στα θέματα αντιμετώπισης της πανδημίας ενώ θα αναφερθεί και στα όσα είπε δημοσίως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης συγκρίνοντας τους νεκρούς μιας μέρας της χώρας μας με αυτούς του Βελγίου.. « Έχει χαθεί ο έλεγχος, η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις δραματικές εξελίξεις για την πανδημία . Οι αθλιότητες των πανηγυρισμών από στελέχη της κυβέρνησης με αποκορύφωμα τον κ. Γεωργιάδη, δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά χυδαία τυμβωρυχία και προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του δράματος που έχουν δημιουργήσει. Οι αποστάσεις άλλων υπουργών δεν αρκούν. Ο Μητσοτάκης πρέπει να πάρει θέση: Επικροτεί τους πανηγυρισμούς ενώ έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα; »αναμένεται να πει ο Αλέξης Τσίπρας .

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σχολιάσει « και την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιτάξεις ΜΕΘ σε ολόκληρη την χώρα ενώ θα επικαλεστεί και πάλι στοιχεία του ΟΟΣΑ σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι δεύτερη από το τέλος σε επιπρόσθετες δαπάνες για την υγεία και ειδικά για την πανδημία.

Ακόμα θα υπερτονίσει ότι ο προϋπολογισμός για το 2021 προβλέπει 600 εκατομμύρια ευρώ περικοπές στην Υγεία μεσούσης της κρίσης. Τα στοιχεία αυτά κατά την αξιωματική αντιπολίτευση επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν είναι “απλώς αδιάφορη ή ανίκανη” αλλά λόγω ιδεοληψίας κάνει την πολιτική επιλογή να μην ενισχύει την Υγεία καθώς ενδιαφέρεται μόνο για την ιδιωτικοποίησή της μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.) Θα αναφερθεί στο χαρακτηριστικό παράδειγμα της Θεσσαλονίκης όπου αφού επιτάχθηκαν μόνο δύο μικρές κλινικές τώρα η κυβέρνηση αποψιλώνει τα δημόσια νοσοκομεία που τελούν υπό κατάρρευση στέλνοντας γιατρούς και νοσηλευτές να τις λειτουργήσουν. Κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ονομάζει « επίταξη του δημοσίου προς όφελος των ιδιωτών.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ