Μήνυμα Γιώργου Μαχειμάρη για την Εθνική Αντίσταση

Share:

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Ο ΜΗΝΑΣ ΤΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ. Στις 21 Νοεμβρίου ημέρα που η χριστιανοσύνη γιορτάζει τα Εισόδια της Υπέρμαχου Στρατηγού της Θεοτόκου, το έθνος μας τιμά τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, Αξιωματικούς, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικούς, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, άνδρες και γυναίκες που έγραψαν λαμπρές σελίδες ελληνικής ιστορίας και δόξας, υπερασπίζοντας τα ιερά και όσια της πατρίδας την ελευθερία, την ασφάλεια, την ίδια την ύπαρξη του έθνους και του λαού μας, με περίσσευμα ανδρείας και θάρρους.
Ετούτη την ώρα που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλές κλιμακούμενες προκλήσεις, η σοφία της ιστορίας, μας καθοδηγεί, μας διδάσκει, μας εμπνέει «να κλείσουμε κι εμείς μέσα στην ψυχή μας την Ελλάδα …και να αισθανθούμε μέσα μας να λαχταρίζει κάθε είδος μεγαλείου».
Κι όχι μόνο. Η σημερινή πραγματικότητα υπαγορεύει αυστηρά την πολιτική υπέρβαση όλων των πολιτικών δυνάμεων με επιτακτική ανάγκη να σταματήσουν οι πολιτικές αντεγκλήσεις και το ατέρμονο παιγνίδι επίρριψης ευθυνών.
Υποκλινόμαστε κι ευγνωμονούμε τις γυναίκες και άνδρες των ενόπλων δυνάμεων που έχουν «σήμερα βάρδια στις πολεμίστρες, της ξηράς, της θάλασσας και του αέρα» . Είναι πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πως « …η δάφνη στην Ελλάδα δεν ξεράθη, της Λευτεριάς δε σβήστη ο αυγερινός. Κρατάει η Ελλάδα κλώνο ελιάς, μα ξέρει να σπέρνει κεραυνούς με τ’ άλλο χέρι…»
Λίγες μέρες μετά, στις 25 Νοεμβρίου ηχεί η επετειακή σάλπιγγα του προσκλητηρίου της Εθνικής μας Αντίστασης. Φέτος συμπληρώνονται 78 χρόνια από την ημέρα ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου (25 Νοέμβρη 1942), γεγονός που αποτέλεσε ορόσημο της Εθνικής μας Αντίστασης κατά την κατοχική περίοδο του 1941-44 κι έδωσε καίριο πλήγμα στις φασιστικές δυνάμεις του Άξονα με συνέπεια να καθυστερήσει σημαντικά ο ανεφοδιασμός τους στη νότια Ελλάδα και η προέλαση τους στην Αφρική. Παράλληλα αναπτέρωσε κι ενδυνάμωσε το αγωνιστικό πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και των συμμαχικών δυνάμεων.
Αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας , στα μαύρα χρόνια της Κατοχής.
Στη ζοφερή εποχή που ζούμε και καλούμαστε ν αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις από διαφορετικά μέτωπα, υγειονομικά, γεωπολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, ας αποδείξουμε κι εμείς τη δική μας αντίσταση στον αγώνα της επόμενης μέρας που πρέπει να βρει όλους υγιείς και όρθιους τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά.

Previous Article

Γιώργος Λύχνος: Να μειωθεί ο ΦΠΑ στις μικρές βάρκες. Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Next Article

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Σχετικά Άρθρα