Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αγοραστός στα Παραπολιτικά 90,1: Οι ΜΕΘ δέχονται μεγάλη πίεση – Όλες οι κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλία είναι κατειλημμένες

«Οι ΜΕΘ δέχονται μεγάλη πίεση» δήλωσε στα  Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός εκτίμησε πως «τα μέτρα φαίνεται να αποδίδουν καθώς υπάρχει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων».

«Καθημερινά γίνονται 2.000 ράπιντ τεστ σε όλη τη Θεσσαλία», σημείωσε ο ίδιος.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Αγοραστού στα Παραπολιτικά 90,1:

«Αυτή τη στιγμή οι ΜΕΘ στη Θεσσαλία είναι 71 κρεβάτια και τα 71 είναι καλυμμένα και δέχεται μεγάλη πίεση το σύστημα υγείας όσον αφορά τις διασωληνώσεις και τις ΜΕΘ. Άλλες 14 κλίνες ΜΕΘ βρίσκονται στα νοσοκομεία της Χαλκίδας και της Λαμίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

«Παρόλο ότι έχει πέσει ο ρυθμός διάδοσης, έχει πέσει κάτω από 1 εντούτοις τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση, βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη νέων κλινών ΜΕΘ αυτή τη στιγμή», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Φαίνεται τα μέτρα τα οποία έχουν παρθεί τώρα να αποδίδουν γιατί πέφτει ο ρυθμός. Στη Λάρισα είναι 0,86 το Ρ, 1,10 στη Μαγνησία και 1,13 στα Τρίκαλα και 0,87 στην Καρδίτσα. Έχει μια συστηματική σταθερότητα και μείωση και σε αυτό συμβάλλουν τα μέτρα και τα rapid test. Καθημερινά σε όλη τη Θεσσαλία κάνουμε περίπου 2.000 rapid test», υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.

«Όλοι οι ασθενείς όταν χρειάστηκε μπήκανε σε ΜΕΘ, αν δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι στη Λάρισα πήγαν στη Λαμία και τη Χαλκίδα. Άνοιξαν 12 ΜΕΘ στα Τρίκαλα, 6 στην Καρδίτσα, , 8 στο Βόλο και έχουν τα νοσοκομεία της Λάρισας ασθενείς και από τη Βόρεια Ελλάδα», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε συνεργασία με δύο ιδιωτικά νοσοκομεία. Έχουνε πάρει περιστατικά καθημερινά χειρουργικά και έχουνε πάρει και νοσηλεία καθημερινά. Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο για όλα τα επείγοντα περιστατικά και για τις εγχειρήσεις που πρέπει να κάνουν, και υπάρχουν και τα ιδιωτικά που μπορούν να πηγαίνουν με τη διαδικασία της συνεργασίας σαν να πηγαίνουν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Υπάρχουν 25 ιδιώτες γιατροί μέχρι στιγμής οι οποίοι προσφέρθηκαν, δεν είναι όλες οι ειδικότητες που χρειάζονται αλλά οι ειδικότητες οι οποίες χρειάζονται θα προσληφθούν άμεσα και πρέπει να είναι γύρω στους 10», επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

«Υπάρχουν τα ΤΟΜΥ , οι μονάδες σε κάθε συνοικία και υπάρχει και ο ΕΟΠΥΥ που είναι στο κέντρο της πόλης πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους γιατρούς για τεστ. Να πηγαίνουν εκεί τα ήπια περιστατικά, πηγαίνουνε κάποια αλλά πρέπει να το ενεργοποιήσουν συστηματικ . Το έχω ζητήσει από το υπουργείο Υγείας. Θα μπορούσαν να αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία και στα νοσοκομεία να πηγαίνουν τα περιστατικά εκείνα που χρήζουν νοσηλείας και να πηγαίνουν μετά και από παραπεμπτικό των γιατρών που τους παρακολουθούν», συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ