Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δήλωση Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών.

Καμία ανοχή στη βία κατά των γυναικών
Το θέμα της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών θα πρέπει να μας απασχολεί καθ’ολη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο σήμερα. Είναι δυστυχώς ένα υπαρκτό παγκόσμιο φαινόμενο που συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδικά κάτω από συνθήκες καραντίνας και κατ’ οίκον περιορισμού, όπως αυτή που διανύουμε, οι γυναίκες απομονώνονται, περιορίζονται με τον κακοποιό τους (πχ σύντροφο, σύζυγο κτλ) για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας πολλαπλασιάζονται.
Είναι πια η ώρα η σιωπή να λυθεί από τους όλους τους πολίτες και η Πολιτεία αντίστοιχα να αναλάβει τις ευθύνες της, ενισχύοντας όλες τις κύριες και υποστηρικτικές δομές της Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών και τα κατά τόπους Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών (ν.4604/2019) και να εφαρμόσει πλήρως το ν. 4531/2018 (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης), νόμο που αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή για τους αγώνες του φεμινιστικού και γυναικείου κινήματος. Η δολοφονία της άτυχης 44χρονης στη Μάνη είναι ένα από τα πια ειδεχθή καταγεγραμμένα περιστατικά που θα μπορούσε να αποτραπεί εάν όλοι επιτελούσαμε το συλλογικό μας χρέος. Πόσα ακόμα; Πόσα ακόμα περιστατικά θα αφήσουμε στην τύχη τους;
Οποιεσδήποτε συμπεριφορές και στάσεις που αναπαράγουν την ανοχή στη βία κατά των γυναικών δεν θα είναι ανεκτές. Καμία μόνη της.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ