Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ενέργειες Στέφανου Γκίκα για την Επίλυση των Προβλημάτων στα Ποτάμια Μεσογγής και Λευκίμμης

Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, Αθηνά Καλύβα, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.
Ο Βουλευτής εξέθεσε στην Γενική Γραμματέα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην Νότια Κέρκυρας που σχετίζεται με τη χρήση των εκβολών και των πλεύσιμων τμημάτων των ποταμών της Μεσογγής και της Λευκίμμης.
Ο Στέφανος Γκίκας εξήγησε ότι σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν. 2971/2001 επιτρέπεται η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού, παραλίας όχθης, παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου, πυθμένα και υπεδάφους του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και της κοίτης πλεύσιμου ποταμού για κοινωφελείς σκοπούς ή προστασίας του περιβάλλοντος από το Δημόσιο ή ΝΠΔΔ, συμπεριλαμβανομένων των ΟΤΑ.
Καθώς τα έργα στις όχθες των ποταμών έγιναν σύννομα από τους Καποδιστριακούς Δήμους υπό την καθοδήγηση της πρώην Νομαρχίας, ο Στέφανος Γκίκας υπέβαλλε την πρόταση, η χρήση των εκβολών και πλεύσιμων τμημάτων των ποταμών Μεσογγής και Λευκίμμης να αποδοθεί με μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας.
Επιπλέον, ο Βουλευτής μετέφερε στην κα Καλύβα το αίτημα επαγγελματιών του τουρισμού και φορέων, οι δημοπρασίες για την μίσθωση αιγιαλού και παραλιών προς τουριστικές και λοιπές επιχειρήσεις για το 2021 να πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Έτσι θα δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος έως την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ώστε οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί και οι επαγγελματίες να έχουν προετοιμάσει τους χώρους κατάλληλα για τις δραστηριότητές τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ