Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τσιάρας στα Παραπολιτικά 90,1: Εως την Παρασκευή θα υπάρχει νέα ΚΥΑ για το ποιες ενέργειες της Δικαιοσύνης θα παραμείνουν ενεργές

Δεν υπάρχουν εικόνες συγχρωτισμού στα δικαστήρια ενώ δεν αποτέλεσαν χώρους μετάδοσης του κορονοϊού, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Ο κ. Τσιάρας σημείωσε πως όποια προβλήματα εμφανίζονται αντιμετωπίζονται άμεσα ενώ τόνισε πως παρακολουθούμε με προσοχή την εξέλιξη της πανδημίας και ανέφερε πως στο τέλος της εβδομάδας λήγει η ΚΥΑ με την οποία λειτουργεί ο χώρος της δικαιοσύνης ενώ υπογράμμισε ότι έως την Παρασκευή θα υπάρχει νέα ΚΥΑ για το ποιες ενέργειες της Δικαιοσύνης θα παραμείνουν ενεργές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αποσυμπίεση στα κρούσματα.

Με αφορμή το πάρτι του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και την στάση πολιτικών αρχηγών ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, στην επέτειο του Πολυτεχνείου είπε πως η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων.

Για την αναστολή των πλειστηριασμών ο υπουργός είπε πως μέχρι το τέλος του χρόνου δεν θα γίνονται. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση κάνει μεγάλη προσπάθεια να στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους.

Αναφορικά με την αλλαγή στο νόμο Κατσέλη, ο κ. Τσιάρας είπε πως σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα χωρίς να χρειάζεται η συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ