Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΙΝΑΛ: Άνοιγμα με ασφάλεια μέχρι να έρθει το εμβόλιο

Share:

Η πολιτική της κυβέρνησης δείχνει ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα, έλλειψη σχεδίου και προγραμματισμού όσον αφορά στην πανδημία. Όπως τόνισε σε συνέντευξή της στο TRT η Φώφη Γεννηματά, η κυβέρνηση υλοποιεί πράγματα με καθυστέρηση, ακόμη και προτάσεις που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική με «μπαλώματα» στην υγεία και την οικονομία. Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής εστιάζουν σε ένα διαφορετικό μοντέλο για άνοιγμα με ασφάλεια, που θα λαμβάνει υπόψη την πραγματική εικόνα του επιδημιολογικού χάρτη της κάθε περιοχής και δεν θα στηρίζεται μόνο σε γενικά, οριζόντια μέτρα καθολικής εφαρμογής. Επίσης, δεν πρέπει να μας αδρανοποιήσει η προσδοκία του εμβολίου.
Συγκεκριμένα, το Κίνημα Αλλαγής προτείνει τα εξής:

 1. Μέτρα καθολικής εφαρμογής σε όλη την επικράτεια παραμένουν:
  • Η χρήση μάσκας παντού
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας 24:00-05:00
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στα σημερινά επίπεδα
 2. Στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο («κόκκινες» περιοχές): αυστηροποίηση των μέτρων και αποτελεσματική επιτήρηση εφαρμογής τους. 3. Περιορισμός των μετακινήσεων από και προς τις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές.
 3. Στις υπόλοιπες περιοχές, γίνονται στο σύνολο του πληθυσμού μαζικά τεστ βάσης (baseline testing) για να προκύψει αξιόπιστα το πραγματικό επιδημιολογικό φορτίο κάθε νομού.
 4. Με βάση τα δεδομένα που θα προκύπτουν και την αποτελεσματική ιχνηλάτηση, στις περιοχές που τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, γίνεται σταδιακό και ασφαλές άνοιγμα. Ανά 20ήμερο επανάληψη των μαζικών τεστ, για την επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων.
 5. Συνεχή μαζικά τεστ στο προσωπικό όλων των υγειονομικών μονάδων, γηροκομείων, μεταναστευτικών δομών, εκπαιδευτικών, αστυνομικών και γενικά εργαζόμενων στην «πρώτη γραμμή» και σε ευπαθείς ομάδες.
  Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας Κινήματος Αλλαγής.
Previous Article

Επίσημο: Παράταση του lockdown ως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Next Article

Γιάννης Τρεπεκλής: «Να μην κλείσει ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών»

Σχετικά Άρθρα