Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εισήγηση Στέφανου Γκίκα στην Ολομέλεια για την Σύσταση και την Λειτουργία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας

Ομιλία ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών» πραγματοποίησε σήμερα στην Ολομέλεια ο Βουλευτής Κέρκυρας, Στέφανος Γκίκας.
Κατά την εισήγησή του ο Βουλευτής ανέπτυξε τα σημαντικά σημεία του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει την ριζική ανασύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) και τον καθαρό διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων της ως ρυθμιστικής και εποπτικής Αρχής στο χώρο της Πολιτικής Αεροπορίας, από τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η οποία είναι πάροχος υπηρεσιών αεροναυτιλίας και διαχείρισης και λειτουργίας αεροδρομίων και υδατοδρομίων.
Ο Στέφανος Γκίκας υπογράμμισε ότι η σύσταση και η λειτουργία της ΑΠΑ είναι επιτακτική, προκειμένου να συμμορφωθεί πλήρως η Χώρα με το ενωσιακό δίκαιο και για να αποφευχθεί η υποβίβαση της Ελλάδας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Εξήγησε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει με τον ν. 4427/2016 την σύσταση της ΑΠΑ, ωστόσο δεν μερίμνησε για την εφαρμογή του, πράγμα που παρ’ ολίγο να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο χώρο της Ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας.
Επίσης επεσήμανε: «Δεν έχουμε το δικαίωμα να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μέχρι να λήξει η πανδημία. Η Κυβέρνηση οφείλει να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο. Ψηφίζουμε νόμους που βάζουν τις βάσεις ώστε αμέσως μετά την πανδημία να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της Οικονομίας και την Ανάπτυξη της Χώρας.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ