Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το ΠΑΜΕ για την απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Νοεμβρίου

Η σιγή νεκροταφείου δεν πέρασε! Για άλλη μια φορά η προσπάθεια της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας, να επιβάλουν σιωπητήριο, ώστε να υλοποιούν ανενόχλητοι τα σχέδιά τους σε βάρος της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας, έπεσε στο κενό!
Η συσπείρωση των εργαζόμενων στο Π.Α.ΜΕ. και τα ταξικά σωματεία, η οργάνωση και η πάλη με ταξικό προσανατολισμό, μπορεί να κουρελιάσει και να τσακίσει κάθε απαγόρευση, όπως για άλλη μια φορά αποδείχθηκε. Μπορεί να αναδείξει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και των μεγάλων αφεντικών για την πλατιά εξάπλωση του νέου κορονοϊού και τους εκατοντάδες νεκρούς από τις επιλογές τους. Μπορεί να φωτίσει τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει όλος ο λαός μας, για να λυτρωθεί από την μαυρίλα που βιώνει, βάζοντας μπροστά την ικανοποίηση των δικών του σύγχρονων αναγκών κόντρα στα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών και των κυβερνήσεών τους, που θησαυρίζουν ακόμα και από την αρρώστια, τη δυστυχία και τον θάνατο!
Από το πρωί της 26ης Νοέμβρη, για άλλη μια φορά, η πόλη της Κέρκυρας βρέθηκε αστυνομοκρατούμενη. Ο χώρος γύρω από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύοντας την διέλευση σε όλους. Από νωρίς το πρωί έκλεισαν όλες οι είσοδοι προς την πόλη από δυνάμεις καταστολής, με την αστυνομία να σταματά και να ελέγχει ένα-ένα όλα τα αυτοκίνητα που κινούνταν προς το κέντρο. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία «ενημέρωνε» πως απαγορεύεται η κίνηση στο κέντρο της πόλης!!! Η αδικαιολόγητη αυτή στάση της αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει ουρές πολλών χιλιομέτρων σε όλες τις εθνικές οδούς προς την πόλη της Κέρκυρας, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και απίστευτη ταλαιπωρία σε χιλιάδες κόσμου!
Παρά την αστυνομοκρατία, με μία αιφνιδιαστική κίνηση, δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαρόκο, στο κέντρο της πόλης, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά κ.λπ.), τέτοια που ουδέποτε έλαβε το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία. Εκεί, άνοιξαν τα πανό και φώναξαν τα συνθήματά τους καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό και την καταστολή, καθώς και τις κυβερνητικές ευθύνες για τους εκατοντάδες θανάτους και την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας, για την κατακρεούργηση των εργατικών δικαιωμάτων με δικαιολογία την πανδημία.
Την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν άλλες δύο συμβολικές συγκεντρώσεις:
 έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με αιχμή τα ζητήματα της Παιδείας και της Υγείας απαιτήθηκε η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας
 έξω από κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Λευκίμμη.
Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε μία ακόμα συμβολική κινητοποίηση έξω από γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, που έστειλε μήνυμα στο τουριστικό κεφάλαιο, ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να ζήσουν με τον εφιάλτη της 10ωρης και 12ωρης δουλειάς, ούτε με μισθούς ψίχουλα και χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Οι αγώνες για την υγεία, τη ζωή και τα δικαιώματά μας ούτε αναβάλλονται ούτε μπαίνουν σε καραντίνα! Το μήνυμα εστάλη για άλλη μια φορά! Συνεχίζουμε ακόμα πιο οργανωμένα, ακόμα πιο αποφασισμένα!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ