Κορωνοϊός: Αυτές οι 18 περιοχές είναι στο «κόκκινο» -Στην Πάτρα η προσοχή της κυβέρνησης

Share:

Τρεις περιοχές της Ελλάδας ανησυχούν ειδικούς και Αρχές αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού, την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει 18 επιβαρυμένες περιφέρειες.

Μιλώντας κατά τη ζωντανή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εκτός από τις 18 επιβαρυμένες περιοχές από τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε και στις περιοχές όπου παρατηρείται συνεχής αύξηση ιικού φορτίου.

Οι 18 ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές στην Ελλάδα
Συγκεκριμένα, με βάση την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας, οι παρακάτω περιοχές, στην πλειοψηφία του στη βόρεια Ελλάδα, βρίσκονται στο «κόκκινο» αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Πέλλα,
Δράμα,
Θεσσαλονίκη,
Γρεβενά,
Φλώρινα,
Πιερία,
Ημαθία,
Σέρρες,
Λάρισα,
Κιλκίς,
Χαλκιδική,
Μαγνησία,
Ξάνθη,
Καρδίτσα,
Βόλος,
Εβρος,
Καβάλα,
Τρίκαλα
Οι τρεις περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Χαρδαλιά, οι περιοχές που προβληματίζουν τους ειδικούς εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα και αφορούν στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, στην Αιτωλοακαρνανία διαπιστώθηκαν 18 νέα κρούσματα κορωνοϊού (ήταν 42 την Πέμπτη), στην Αχαΐα 22 (ήταν 17 μία μέρα νωρίτερα) και στην Ηλία 7 νέες μολύνσεις (11 το περασμένο 24ωρο).

Άλλωστε και η παιδίατρος-λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για περιοχές της χώρας που εξακολουθούν να παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων, παρά τις τρεις εβδομάδες lockdown.

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Article

Δένδιας στο Politico: Η Γερμανία δεν ανταποκρίθηκε στον ηγετικό της ρόλο για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Next Article

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα ρύθμιση 100 και 120 δόσεων -Επιστρεπτέα προκαταβολή και το 2021

Σχετικά Άρθρα