Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παντελής Γιαννούλης: “Των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς (κυβέρνηση) άδετε” .

Η κοινωνία είναι καθημαγμένη μετά τη δεκαετή μνημονιακή κρίση και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να αντιληφθεί το βάρος που σηκώνουν οι μικρομεσαίοι και η πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών.
Ο χειμώνας προβλέπεται βαρύς, όχι μόνο λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, αλλά εξ αιτίας της ανεπάρκειας Υπουργών και Βουλευτών να αντιληφθούν την πραγματικότητα και να πάρουν γενναία μέτρα στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που σηκώνουν τον δικό τους «σταυρό του μαρτυρίου» και ανεβαίνουν το Γολγοθά απούσας τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Αντιπολίτευσης που αδυνατεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα.
Βέβαια για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, δεν αδυνατεί η Κυβέρνηση να αντιληφθεί την πραγματικότητα, δεν χρειάζεται άλλωστε κόπος για να καταλάβει κάποιος σε ποια κατάσταση βρίσκεται η πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, αλλά είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της να στηρίξει το κεφάλαιο και το δικό της «ακροατήριο». Το είδαμε άλλωστε όταν μοίρασε απλόχερα χιλιάδες ευρώ και εκατομμύρια στα δικά της Μ.Μ.Ε τα οποία βεβαίως της το ανταποδίδουν με την επικοινωνιακή διαχείριση που κάνουν υπέρ της και παρουσιάζοντας το άσπρο μαύρο ή καλύτερα το μαύρο άσπρο. Βέβαια έγινε στοχευμένη επιλογή ενίσχυσης των Μ.Μ.Ε γιατί τα Περιφερειακά Μ.Μ.Ε έμειναν στη «γωνία».
Αλλά και εδώ σε τοπικό επίπεδο οι «γαλάζιοι» αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι ακολουθούν κατά γράμμα τις κυβερνητικές ντιρεκτίβες. Αποτυπώθηκε περίτρανα στο πρόγραμμα των 30 εκατομμυρίων τελικά μετά τις αντιδράσεις μας αφού αρχικά ήταν 14 εκατομμύρια της Περιφέρειας που ουσιαστικά αποκλείστηκαν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτές δηλαδή που έχουν και την μεγαλύτερη ανάγκη. Το βλέπουμε περίτρανα και στην παντελή και εκκωφαντική απουσία του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας να στηρίξει τους δημότες του σε αυτές τις δύσκολες περιόδους που περνά η τοπική κοινωνία.
Οι προτάσεις είναι συγκεκριμένες:
1) Να υπάρξει άμεσα και δεύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης χωρίς αποκλεισμούς και κυρίως για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων που αποκλείστηκαν από το πρώτο πρόγραμμα.
2) Να αποζημιωθούν όλες οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έκλεισαν με απόφαση της δημόσιας αρχής με το ίδιο ποσό των 800 ευρώ όπως και στην πρώτη φάση της καραντίνας
3) Τη χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής ως μορφή κρατικής επιδότησης με τους ΚΑΔ του Απριλίου.
4) Να διεκδικηθούν από τους βουλευτές μας και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες 120 δόσεις για ασφαλιστικές εισφορές και προς εφορία
5) Να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες με τα ενοίκια και τις επιταγές
6) Η Περιφέρεια και οι Δήμοι να διαθέσουν rapid τεστ για τις επιχειρήσεις και για την εκπαίδευση
7) Και τέλος να υπάρξει συγκεκριμένο στοχευμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής.

Πρόεδρος :
Ενιαίου Κερκυραίικού, Εμπορικού και Τουριστικού Φορέα

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ