Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η ΛΑ.ΣΥ για το πρόβλημα υδροδότησης της Νότιας Κέρκυρας

Σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νερού αντιμετωπίζει μεγάλο τμήμα του δήμου Νότιας Κέρκυρας, το τελευταίο διάστημα.
Οι αιτίες και οι υπεύθυνοι, τους οποίους αναζητήσαμε, χάνονταν μέσα στο γενικό κλίμα ανοργανωσιάς, ανευθυνότητας και διάλυσης της ΔΕΥΑΚ.
Ποιος διοικεί; Ποιος φταίει; Σε ποιόν να απευθυνθούμε; Οι κάτοικοι της Ν. Κέρκυρας αναζητούσαν ευθύνες από το Δήμαρχό τους. Εκείνος απαντούσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί είναι μειοψηφία και δεν εισακούονται οι φωνές του.
Δυστυχώς όλο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων που είναι στην αρμοδιότητα της, και της ΔΕΥΑΚ, είναι αντιλαϊκό-αντιδραστικό. Το διαμόρφωσαν διαχρονικά οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΔΕΥΑΚ είναι επιχείρηση, λειτουργεί με τους νόμους της αγοράς, γιατί έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός. Σε αυτόν ορκίζονται όλοι.
Από την αντιπολίτευση συμμετέχει στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ μόνο ένα μέλος. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει καμία εκπροσώπηση γιατί έτσι προβλέπει το «θεσμικό πλαίσιο». Έτσι έχουμε πλήρη άγνοια, γνωρίζουμε ότι μας πουν, όποτε μας το πουν. Αλλά και τα δημοτικά συμβούλια έχουν άγνοια.
Μόλις χθες (2/12/2020) μάθαμε για ποιόν ακριβώς λόγο δεν υπάρχει νερό στη Νότια Κέρκυρα. Δεν μπορεί πλέον να αντληθεί νερό από τις υπάρχουσες γεωτρήσεις. Προφανώς κατέβηκε η στάθμη των υδάτων. Τώρα κάνουν νέες γεωτρήσεις, βαθύτερες για να μπορούν να αντλήσουν νερό. Λένε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για την αποκατάσταση της υδροδότησης. Και μέχρι τότε τι θα γίνει; Ο Δήμαρχος Ν. Κέρκυρας ζητάει να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Αναρωτιόμαστε τώρα κατάλαβαν ότι κατέβηκε η στάθμη των υδάτων; Έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο μηδέν; Δεν έγινε νωρίτερα αντιληπτό; Δεν υπάρχει τεχνολογία ή δεν ασχολούνταν κανένας με αυτό; Ποιος θα απαντήσει στο λαό της Νότιας Κέρκυρας; Φταίει μόνον η πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ; Κανείς άλλος;
Σίγουρα φταίει το πλαίσιο λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ αφού είναι επιχείρηση που πουλά και λειτουργεί με τους νόμους της αγοράς και είναι ανεξέλεγκτη από τα Δημοτικά Συμβούλια.
Επιβεβαιώνεται η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι αντίθετη με τη λειτουργία Δημοτικών Επιχειρήσεων και προτείνει Δημοτικούς Οργανισμούς, που θα ελέγχονται από τα Δημοτικά Συμβούλια και θα απολογούνται στο λαό.
Είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ. Μήπως έχει καμία σχέση αυτό με το σημερινό χάλι της ΔΕΥΑΚ;
Ποιος θα απολογηθεί στο λαό της Νότιας Κέρκυρας; Υποχρέωση έχουν όσοι υπερασπίζονται και υλοποιούν αυτήν την πολιτική. Η λειψυδρία είναι και αυτή «πλεονέκτημα» του καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης του τόπου μας και των δήμων.
Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματα και ας χρεώσει στον καθένα την ευθύνη που του αναλογεί.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ