Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣτης παράδοσης της γης του πρώην clubmed.

Τέσσερις διαφορετικές προτάσεις κατατέθηκανστην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου,απέναντι στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης,σχετικά με τηνυποχρέωσηεισφοράς σε γη του Sani-Ikos,αποκαλύπτοντας τους κομπάρσους και τους ακροβάτες της πολιτικής.
Στο ρόλο του κομπάρσου ,των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, η περιφερειακή αρχή της καςΚράτσα(ΝΔ), έκρινε συμφέρουσα την μετατροπή της υποχρέωσης παραχώρησης τμήματος εμβαδού περίπου εβδομήντα (70,00) στρεμμάτων του ακινήτου του πρώην ClubMediteranne προς τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, σε υποχρέωση χρηματικού ποσού ικανοποιώντας τις επιδιώξεις και τα επιχειρηματικά σχέδια του ιδιοκτήτη τουSani-Ιkos.
Η περιφερειακή αρχή έντυσε,την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στο πιάτο των επενδυτών ,με επιχειρήματα όπως ηδιασφάλισης ελεύθερης πρόσβασης των κατοίκων στον αιγιαλό, η υποστήριξη από την επενδύτρια εταιρεία στους επαγγελματίες της περιοχής ,ο ορισμόςτης εταιρείας ως θεματοφύλακα της ροής των ρεμάτωντα οποία προκαλούν θυμηδία, οργή και αποστροφή.
Αξιοποιεί τη θέση της Δημοτικής αρχής ,η οποία με τη σειρά της γνωμοδότησε υπέρ του χρηματικού ανταλλάγματος, με το τραγικό επιχείρημα ότι δεν θα ήξερε τι να κάνει την δημοτική γη, ενώ επιλέγει να αγνοήσει το αίτημα των κατοίκων, του τοπικού συμβουλίου και άλλων φορέων του νησιού’’ που ζητούν την παραχώρηση γης ως μια πραγματική ανάγκη για τη διατήρηση ζωτικού κοινόχρηστου χώρου, πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής.
Σε ρόλο ακροβάτη ο κ. Σπύρου(ΝΔ) και σε χρόνο dt , από το «θεωρώ χρέος μου απέναντι στην πολιτική μου διαδρομή και απέναντι στους Κερκυραίους να εκφράσω την θέση μου … πιστεύω ότι όσοι σήμερα ασχολούνται με την πολιτική και τις τύχες του τόπου μας οφείλουν να διαφυλάξουν τη γη …να αφουγκραστούν τη θέληση της κοινωνίας, …η γη ανήκει στα παιδιά μας» κατέληξε ο «Yesman» του επενδυτή!
Ακροβατώντας και η ‘’ΑΝΑΣΑ’’ (ΣΥΡΙΖΑ) , ανάμεσα σε αντιπολιτευτικούς τακτικισμούς και στην πολιτική της αντίληψη που προσαρμόζεται στα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων ζήτησε την αναβολή του θέματος με συμπαραστάτη τη ΧΑ,παρά το ότι η συζήτηση είχε σχεδόν ολοκληρωθεί. Με την τακτική αυτή από τη μια επιδίωξε να μεταφέρει την αντιπαράθεση στο βολικό γι’ αυτήν επίπεδο, της διαχειριστικής ικανότητας και της προσωπικής ευθύνης της περιφερειάρχη από την άλλη δεν θα χάλαγε και τη σούπα με τον επενδυτή στον οποίο διεμήνυσε ότι ως ΑΝΑΣΑ είναι υπέρ των επενδύσεων και της «ανάπτυξης».Στο τέλος αποφάσισε να καταθέσει ως πρόταση τη θέση του ΤΕΕ!
Ακροβατικά διαπιστευτήρια και η Επτανησιακή Πρωτοβουλία. Από τη μια δήλωσε ότι «τάσσεται διαχρονικά υπέρ της υλοποίησης επενδύσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα και στην προκειμένη περίπτωση υπέρ και της υλοποίησης της εν λόγω επένδυσης από την εταιρεία «CorfuGardensAK.TE. XE. / Sani-IKOSResorts».
Από την άλλη τάχθηκε υπέρ της εισφοράς σε γη, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι «η σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν είναι δεσμευτική αλλά έχει την έννοια της καταγραφής των θέσεων των περιφερειακών παρατάξεων και των Περιφερειακών συμβούλων» λες και είχαμε φιλολογικό γκαλά. Φυσικά για να μη δυσαρεστήσει την κα Περιφερειάρχη (ΝΔ) με την οποία η Επτανησιακή Πρωτοβουλία (ΚΙΝΑΛ) συνδιοικεί, να ισορροπήσει τις σχέσεις του και με το ΚΙΝΑΛ!
Η ΛαϊκήΣυσπείρωσης Ιονίων νήσων όπως και η ΛαϊκήΣυσπείρωση στο δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, έθεσε σε ψηφοφορία μια απλή και καθαρή πρόταση:
• Να παραμείνει η υποχρέωση εισφοράς σε γη. Συμπλήρωσε δε, ότιαφού ο Δήμος δηλώνει αδυναμία ,να συμβάλλει χρηματοδοτικάη περιφέρεια ,ώστε να αξιοποιηθεί η περιοχή προς όφελος του κερκυραϊκού λαού.
Εύλογαγεννιέται η απορία, γιατί οι δυνάμεις που συμφωνούσαν με την εισφορά σε γη επέλεξαν να καταθέσουν διαφορετικές προτάσεις. Μήπως για να αποκλειστεί και η ελάχιστη πιθανότητα να πλειοψηφήσει η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης;
Αποδεικνύεται ότι το ζήτημα δεν είναι νομικόή τεχνοκρατικό αλλά βαθιά πολιτικό. Δεν εξαντλείται στο στενό κορσέ των προσωπικών αντεγκλήσεων και μικροπολιτικών συμφερόντων εξουσίας. Ούτε λύνεται με την επίκληση της ανάγκης, ενός σχεδίου χρήσεων γης και κανονισμού δόμησης που βεβαίως χρειάζεται, αν δεν απαντήσουμε πρώτα στο ερώτημα «χωροταξικός σχεδιασμός για ποιόν».
Η στάση των δυνάμεων αυτών,εδράζεταιστη γενικότερη πολιτική τους αντίληψη για τις επενδύσεις και τις προτεραιότητες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Την υπηρετούν σήμερα αποτελεσματικάοι συνδυασμοί της ΝΔ, στην Περιφέρεια και στο ΔήμοΚ. Κέρκυρας. Την προωθούν και οι συνδυασμοί της ΑΝΑΣΑ και της Επτανησιακής πρωτοβουλίας αφούστηρίζουν μια ανάπτυξη κομμένη και ραμμένη στην κερδοφορία των λίγων σε βάρος της ποιότητας ζωής του λαού.
Γι’ αυτό άλλωστε και όλοι οι νόμοι όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ) μέχρι σήμερα εξασφαλίζουν την επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης της κρατικής γης, την κατάργηση των όποιων περιορισμών υπάρχουν για την προστασία του περιβάλλοντος και των χρήσεων γης. Κάθε ελεύθερος χώροςολόκληρες περιοχές θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδυτικών τους σχεδίων. Νόμοι που βρήκαν την ανοχή και τη στήριξη από τους εκπροσώπους των αντίστοιχων κομμάτων στην Τοπική διοίκηση.
Μόνο ο λαός με τον οργανωμένο και σταθερό αγώνα του μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του. Μήνυμα αναγκαίο και επίκαιρο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ