Η πανδημία καλά κρατεί και η Περιφέρεια …… το βιολί της ή καλύτερα ¨εφ’ ω ετάχθη¨

Share:

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εφαρμόζοντας την αντιλαϊκή τακτική της κυβέρνησης σε βάρος των εμπόρων και των εμποροϋπαλλήλων σε συνθήκες πανδημίας και γενικού lockdown , και την ώρα που ο αυτοαπασχολούμενος έμπορος πραγματικά δε ξέρει τι του ξημερώνει, αν θα υπάρχει μετά το τέλος της καραντίνας, χωρίς να χάσει χρόνο και εκμεταλλευόμενη ότι τα πάντα είναι κλειστά ανοίγει το δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
Πριν λίγες ημέρες η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας με επιστολή της προς διάφορες ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και εμπόρων της Κέρκυρας αλλά και εργατικά σωματεία ζητάει ¨απόψεις σχετικά με την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές¨ γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης στην επιστολή, προετοιμάζουν έκδοση απόφασης “λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας και άλλες Κυριακές πλην των αναφερόμενων” σε σχετικό νόμο. Η παραπάνω εξέλιξη είναι συνέχεια απόφασης της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ, για δυνατότητα να παραμένουν τα καταστήματα ανοιχτά μέχρι στις 12 τα μεσάνυχτα από 1 Μάη μέχρι 31 Οκτώβρη κάθε έτους! Άλλωστε δεν στέγνωσε και το μελάνι από το πρόσφατο νομοθέτημα της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία κι αυτή σε συνεχεία των νόμων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων στις περιοχές κάτω των 5.000 πληθυσμού για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Επίσης νομοθετείται το πιλοτικό άνοιγμα των καταστημάτων για όλο το χρόνο σε 3 περιοχές που θα αποφασιστούν με ευθύνη του Υπουργείου. Πρόκειται για άθλια μεθόδευση που φωτογραφίζει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές το χρόνο στο άμεσο μέλλον και γι αυτό οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να το επιτρέψουν.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας δε θα περάσει
Το πρόβλημα των εμπόρων δεν είναι οι λίγες ώρες εργασίας τους. Το πρόβλημα είναι ότι οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι αναγκάζονται να ακολουθήσουν τους «νόμους της ζούγκλας» που έχουν νομοθετήσει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και αφορούν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, την οικονομική ασφυξία με τα υπέρογκα έξοδα και χρέη από τις ατέλειωτες υποχρεώσεις, και την αναδουλειά.
Δε πάμε βήμα πίσω από τις πάγιες διεκδικήσεις μας.
Παλεύουμε για:
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
• Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο
στον Σύνδεσμό μας και να προετοιμάσουμε τις μάχες που έχουμε μπροστά μας!

Previous Article

Ο Γιάννης Κοντός για την συνδιάσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη

Next Article

Σάλος από τους χαρακτηρισμούς του δημάρχου Ζακύνθου: «Σακατεμένοι» και «άσχετοι» τα ΑΜΕΑ

Σχετικά Άρθρα