Κορωνοϊός: Ποιοι δεν θα εμβολιαστούν -Πιστοποιητικό για όσους κάνουν το εμβόλιο

Share:

«Όσοι έχουν περάσει κορωνοϊό δεν θα εμβολιαστούν στην φάση της κλινικής μελέτης»: Αυτό τόνισε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο υπουργείο Υγείας. «Αναφορικά με τους ασθενείς που έχουν περάσει κορωνοϊό, στις περισσότερες κλινικές μελέτες δεν εμβολιάζονται. Θεωρείται ένα κριτήριο αποκλεισμού, όπως λέμε. Και συνεπώς, όποιος έχει περάσει κορωνοϊό, δεν θα εμβολιαστεί στη φάση της κλινικής μελέτης», είπε χαρακτηριστικά (από το 14:56).

Πρόσθεσε, πάντως, ότι θα υπάρχει σχετικό πιστοποιητικό για όσους εμβολιαστούν, το οποίο θα μπορεί κάθε πολίτης να το τυπώσει από σχετική ιστοσελίδα (https://emvolio.gov.gr/).

Όχι υποχρεωτικός
Αναφορικά με το αν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι «δεν θα υπάρχει υποχρεωτικότητα του εμβολίου. Σκοπός είναι να πείσουμε τους πολίτες και δεν υπάρχει περίπτωση, είναι αντίθετο με το Σύνταγμά μας, να υποχρεώσουμε κάποιον να εμβολιαστεί», πρόσθεσε.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι δεν θα απαγορεύονται κάποιες δραστηριότητες για όσους δεν το κάνουν: «Έχει δημοσιευθεί ότι κάποιες αεροπορικές εταιρείες θα το ζητούν αλλά δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στο πλαίσιο της Επιτροπής εμβολιασμών», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Previous Article

Η ντροπή των ΜΑΤ είναι παντού η ίδια κ. Κράτσα.

Next Article

Κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, διασκέδαση -Απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό

Σχετικά Άρθρα