Τι θα γίνει με sms & απαγόρευση κυκλοφορίας παραμονή & ανήμερα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς

Share:

«Παράθυρο» για τη λειτουργία Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων άφησε ανοιχτό κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Υπάρχει μια συζήτηση για Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους», είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Πέτσας. Πρόσθεσε, δε, ότι μετά τις σχετικές εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων θα υπάρξουν ανακοινώσεις ταυτόχρονα με κομμωτήρια και το λιανικό εμπόριο. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν συζητά άνοιγμα κινηματογράφων και θεάτρων.

Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων, καθώς και παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς. Την συνδύασε, μάλιστα, με το, τυχόν, άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Πάντως, ο κ. Πέτσας κατέστησε σαφές ότι «είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα sms θα συνεχίσουν να υφίστανται»

ANAΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΕΤΣΑ:

Κ. ΠΑΠΑΧΛΙΜΙΝΤΖΟΣ: Δεν αναφερθήκατε στα θέατρα, τα μουσεία, τους κινηματογράφους και τους λοιπούς χώρους Πολιτισμού. Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις ή σχεδιασμός σχετικά με το άνοιγμά τους;

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Υπάρχει συζήτηση για τα θέματα αυτά. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι η ψυχαγωγία και ο πολιτισμός είναι θέματα, τα οποία μας απασχολούν. Όσον αφορά την ψυχαγωγία, όπως είπα και στην εισαγωγική μου τοποθέτηση, δεν πρόκειται ν’ ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2021. Θα μπορούσε να κατηγοριοποιήσει κανείς διάφορα θέματα από τη νυχτερινή διασκέδαση, μέχρι τα θέματα των σινεμά για παράδειγμα. Υπάρχει μια συζήτηση και θα απασχολήσει και την Επιτροπή των ειδικών και την Κυβέρνηση το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Επομένως, μαζί με τις ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες μας και τα κομμωτήρια, θα έχουμε νεότερα για κάποιους τομείς του πολιτισμού, προς το τέλος της εβδομάδας, εάν υπάρχει περιθώριο από το επιδημιολογικό φορτίο, ν’ ανοίξουν.

ΣΤ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ: Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν ανήμερα Χριστούγεννα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ανήμερα Πρωτοχρονιάς οι πολίτες θα πρέπει να επιστρέφουν στις 9 το βράδυ σπίτι τους.

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Αυτό είναι κάτι, το οποίο θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Μιλάμε στην ουσία για τέσσερις ημέρες: Παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, καθώς και παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς. Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες, εάν μπορεί να υπάρξει κάτι ευρύτερο από το συνηθισμένο ωράριο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί, όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, και από το θέμα του λιανεμπορίου.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Previous Article

«Συλλογικά και ατομικά δικαιώματα στον καιρό της πανδημίας». Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Next Article

Κορωνοϊός: Χριστούγεννα στο σπίτι λόγω πανδημίας -Στο 11,88% ο δείκτης θετικότητας

Σχετικά Άρθρα