Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η επιβίωση των ξενοδοχείων δεν μπορεί να γίνει με δανεικά

Η επιβίωση των ξενοδοχείων δεν μπορεί να γίνει με δανεικά, τονίζει σε συνέντευξή του στην τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ τονίζει ότι “Πρέπει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και τα καινούργια που θα προκύψουν από ευρωπαϊκούς πόρους να προσανατολιστούν στο να δώσουν ανάσα στο ξενοδοχείο. Με ψυχραιμία αλλά και με «Ταμείο Επιβίωσης», μπορούμε να χτίσουμε αντοχές για να κερδίσουμε το μέλλον”.

Η συνέντευξη Η συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, έχει ως εξής:

1. Κύριε Τάσιο, ποια είναι τα ζητήματα που ανακύπτουν για τους ξενοδόχους την επόμενη τουριστική χρονιά του 2021;

Το ζήτημα είναι πώς θα φτάσουμε μέχρι εκεί, με την έννοια ότι τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία ήδη δεν δουλεύουν και για το 2021 δεν υπάρχουν δεδομένα που να μας κάνουν αισιόδοξους, παρ’ όλο που έχουν υπογραφεί κάποιες συμφωνίες για την επόμενη σεζόν. Ωστόσο υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός για τα δίκτυα διανομής, δηλαδή on line πωλήσεις, αεροπορικές εταιρείες, tour operators, ποιοι θα διασωθούν και πώς. Σε αυτό το περιβάλλον και με δεδομένες τις μεγάλες απώλειες του 2020, τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης. Και επιβίωση δεν μπορεί να σημαίνει δανεικά. Πρέπει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και τα καινούργια που θα προκύψουν από ευρωπαϊκούς πόρους να προσανατολιστούν στο να δώσουν ανάσα στο ξενοδοχείο. Με ψυχραιμία αλλά και με «Ταμείο Επιβίωσης», μπορούμε να χτίσουμε αντοχές για να κερδίσουμε το μέλλον.

2. Ποια θεωρείτε ότι είναι η επόμενη μέρα στον χώρο των ξενοδοχείων;

Η «επόμενη μέρα» είναι η επόμενη πενταετία. Το πλήγμα ήταν και παραμένει μεγάλο. Θα χρειαστεί μια πενταετία σκληρής δουλειάς και μεγάλης προσπάθειας για να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κερδοφορία των σεζόν του 2018 και του 2019.

3. Ποιες πιστεύετε ότι θα είναι οι ταξιδιωτικές τάσεις για την επόμενη χρονιά;

Οι τάσεις είναι δύο και αντιθετικές μεταξύ τους. Αυτοί που μπορούν να το υποστηρίξουν οικονομικά, θα προτιμήσουν το μεμονωμένο ταξίδι, την περιήγηση στη φύση, τη διαμονή σε μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες. Από την άλλη, τα οικονομικά δεδομένα της Ευρώπης δεν θα είναι ευχάριστα και θα αναζητηθούν λύσεις προσαρμοσμένες σε αυτά. Συνεπώς το μαζικό μοντέλο που σημαίνει οικονομική αεροπορική θέση και ξενοδοχειακή κλίνη θα είναι σίγουρα στις πρώτες θέσεις επιλογής της ευρωπαϊκής αγοράς.

4. Η Αττική διαθέτει ξενοδοχεία 5 αστέρων, βραβευμένα εστιατόρια, και μια σειρά από αποκλειστικές (exclusive) υπηρεσίες άνεσης και πολυτέλειας. Ποια η γνώμη σας για το exclusive travel στην Αττική;

Η Αθήνα και η Αττική έχουν αποδείξει μέσα στην τελευταία δεκαετία πως η κοινή προσπάθεια και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών φέρνει καρπούς. Ισχυροποιεί διαρκώς τη θέση της πάνω στον χάρτη του παγκόσμιου τουρισμού με αποκορύφωμα ασφαλώς τα ρεκόρ επισκεψιμότητας του 2018 και 2019. Για να διατηρήσει και να ενισχύσει αυτή τη θέση, η Αθήνα και η Αττική συνολικά πρέπει να προσφέρουν όλο το φάσμα των υπηρεσιών για κάθε επισκέπτη. Σε αυτή την κατεύθυνση πράγματι ο exclusive τουρισμός αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο προσοδοφόρους για την πόλη και την Περιφέρεια.

5. Πώς θα σχολιάζατε το τουριστικό σλόγκαν της Περιφέρειας Αττικής «Attica – Greece in a Snapshot»;

Εσείς τι θα προτείνατε να κάνει ο επισκέπτης με το που πατήσει το πόδι του στην Αττική; Το σλόγκαν της Περιφέρειας τα λέει όλα. Εκτός από την Ακρόπολη και το Μουσείο της που είναι τα αυτονόητα, η δική μου πρόταση είναι ο επισκέπτης να την περπατήσει για όσες πιο πολλές ημέρες μπορεί, για να καταλάβει πραγματικά πως είναι ένας προορισμός 4 εποχών.

6. Έχετε κάποιο αγαπημένο σημείο που σας αρέσει να επισκέπτεστε κάθε φορά που βρίσκεστε στην Αττική;

Το κέντρο της πόλης, όπου βρίσκονται άλλωστε και τα γραφεία της Ομοσπονδίας μας. Οπότε, κάθε φορά που έχω την ευκαιρία επιλέγω κάποιο πολύ όμορφο roof garden σε ξενοδοχείο του κέντρου, για ένα επαγγελματικό κι όχι μόνο ποτό.

Πηγή: money-tourism.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ