Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αυτές είναι οι νέες ρυθμίσεις για την αγορά | Ανοικτά καταστήματα υπό προϋποθέσεις σε εμπορικά | Τι ισχύει για τα ταξίδια | ΦΕΚ

Με δύο πολυσέλιδα ΦΕΚ, η κυβέρνηση δίνει όλο το πλέγμα των ρυθμίσεων για την λειτουργία της αγοράς, την περίοδο των εορτών, αλλά και για τα ταξίδια. Σύμφωνα με τα ΦΕΚ επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις και η λειτουργία καταστημάτων σε εμπορικά κέντρα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ΦΕΚ 5486, “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00”, καταστήματα που βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα, μπορούν να δημιουργήσουν περίπτερα παράδοσης σε εξωτερικούς χώρους, να δέχονται παραγγελίες και να παραδίδουν τα προϊόντα σε αυτά, με την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων. Η διαδικασία αυτή που αρχικά ήταν για καταστήματα που έχουν είσοδο σε εξωτερικό χώρο, επεκτείνεται και σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κλειστά εμπορικά κέντρα και όσες λειτουργούν ως «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in a-shop), με την προϋπόθεση να υπάρχει προαγορά του προϊόντος μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away).

Στο ΦΕΚ υπάρχει αναλυτικά το τι ισχύει και τι επιτρέπεται σε κάθε τομέα δραστηριότητας, ο περιορισμός της κυκλοφορίας, οι κυρώσεις, η διαδικασία ελέγχων, κ.ο.κ..

Το ΦΕΚ 5486, ΕΔΩ.

Το ΦΕΚ 5487, ΕΔΩ

Ακόμη, στο ΦΕΚ 5487, “Επιβολή των μέτρων του προσωρινού περιορισμού των χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων της Χώρας, της απαγόρευσης εισόδου στη Χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών, πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν και του δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου και προσωρινού περιορισμού προσώπων που εισέρχονται από την αλλοδαπή, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19”, δημοσιεύονται οι ρυθμίσεις για τα ταξίδια.

Πηγή: money-tourism.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ