Πέτσας: Γρηγορότερα από το αναμενόμενο αλλά λιγότερα θα έρθουν τα εμβόλια στη χώρα

Share:
Γρηγορότερα από το αναμενόμενο θα περιμένουμε τα εμβόλια στη χώρα μας, όμως λιγότερα σε αριθμό. Ο μειωμένος αριθμός σε σύγκριση με τον αρχικό, βάζει «φρένο» στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για εμβολιασμούς 2 εκατομμυρίων πολιτών τον μήνα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στο MEGA, «θα λάβουμε περίπου 300.000 δόσεις του εμβολίου, κάτι δηλαδή που επιτρέπει τον εμβολιασμό 150.000 πολιτών, καθώς ο εμβολιασμός γίνεται σε δύο δόσεις». Το γεγονός αυτό οφείλεται στα συμβόλαια προαγοράς της ΕΕ με την Pfizer, τα οποία προβλέπουν κατανομή των δόσεων ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε κράτους-μέλους. «Είναι θέμα ευρωπαϊκό και αφορά σε όλη την παράδοση από την Pfizer», είπε ο κ. Πέτσας.

Αυτοί που θα εμβολιαστούν πρώτοι θα είναι οι υγειονομικοί, καθώς και οι ευπαθείς ομάδες και κυρίως οι ηλικιωμένοι. Τα πρώτα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας εντός του 2020, λίγες μέρες πριν το τέλος του έτους. Βέβαια, ο κ. Πέτσας δήλωσε αισιόδοξος ότι ο αρχικός στόχος για 25 εκατ. εμβόλια μέχρι το τέλος Ιουνίου φαίνεται εφικτός, αν και θα εξαρτηθεί βέβαια από τις παραδόσεις των άλλων φαρμακευτικών εταιρειών.

Ο Ιανουάριος, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα αποτελέσει ένα σημαντικό μήνα για τη χώρα, καθώς θα γίνει το πρώτο κρας τεστ για το σύστημα του εμβολιασμού στη χώρα μας.

«Η κόπωση μας κάνει να είμαστε λίγοτερο προσεκτικοί»

Ο κ. Πέτσας εξέφρασε την ανησυχία του για δύο παράγοντες: ο πρώτος είναι μια ενδεχόμενη χαλάρωση των πολιτών στις γιορτές.

«Η κόπωση μάς κάνει να είμαστε λιγότερο προσεκτικοί», σχολίασε και γι’ αυτό, απεύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση σε όλους να τηρήσουν τα μέτρα και να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Previous Article

Συνάντηση Βορίδη με τον Γάλλο ομόλογό του στις Βρυξέλλες: Κοινό μέτωπο Ελλάδας – Γαλλίας για το μέλλον της ευρωπαϊκής γεωργίας

Next Article

«Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης» στα νοσοκομεία εν όψει Χριστουγέννων

Σχετικά Άρθρα