Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Αποτυχία» το νέο σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ για αντιπολίτευση

Για συνολική αποτυχία των θεμάτων που διαχειρίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή για τον προϋπολογισμό.

«Αν μια λέξη χαρακτηρίζει το προϋπολογισμό που παρουσιάζετε και τη διαχείριση που κάνετε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το τόπο και τους πολίτες, αλλά και τη κυβέρνησή σας συνολικά, η λέξη είναι : Αποτυχία » είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του .

Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μετά την αποτυχία της σε πανδημία, οικονομία και εθνικά, εν μέσω πανδημίας – με σχεδόν 3.000 νεκρούς τις τελευταίες 40 μέρες- και της μεγαλύτερης μεταπολεμικής ύφεσης, ψήφισε έναν προϋπολογισμό με μειωμένες δαπάνες Υγείας κατά 580 εκατ. Ευρώ και αυξημένη φορολογία κατά 3,5 δις. Ευρώ.

Ο πρωθυπουργός εμφανώς πιεσμένος και εκνευρισμένος, – επεσήμαιναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- αφού δέχθηκε τα πυρά όλης της αντιπολίτευσης συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μην κάνει ίχνος αυτοκριτικής και να μην αναλαμβάνει έστω την πολιτική ευθύνη για τίποτα, επιμένοντας ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του τα έχει κάνει όλα καλά. «Αυτά τα λέει ενώ η χώρα έχει 100 νεκρούς τη μέρα, την πανδημία εκτός ελέγχου και χωρίς πραγματική εικόνα της διασποράς στην κοινότητα λόγω μη συνταγογράφησης και μαζικών τεστ, το ΕΣΥ υπό κατάρρευση, την μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ και τη μεγάλη διπλωματική ήττα σε τρίτη συνεχή Σύνοδο Κορυφής που δεν κέρδισε ούτε μισή αναφορά σε κυρώσεις, πόσο δε μάλλον σε «κυρώσεις που δαγκώνουν» έλεγαν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου ανέφεραν ακόμα ότι ο πρωθυπουργός
«επιμένει στο ψέμα της δήθεν ρευστότητας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και της ενίσχυσης των εργαζομένων, την ώρα που όλοι οι παραγωγικοί φορείς φωνάζουν για αθρόα λουκέτα και απολύσεις και ενώ η ανεργία και οι μειώσεις μισθών έχουν εκτοξευθεί . Αρκέστηκε μόνο σε μία εξαγγελία για μείωση των ενοικίων για δύο μήνες, αλλά δεν είπε τίποτα απολύτως για τα μείζονα θέματα που βάζουν όλοι οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, όπως η μετατροπή της επιστρεπτέας σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, η επιδότηση ασφαλιστικού και μισθολογικού κόστους, η επιδότηση της εργασίας και όχι της αναστολής της που συνεπάγεται μειώσεις μισθών, η πλήρης καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, και η ανάγκη για απομείωση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση.»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τόνιζαν ότι « ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε για ακόμη μία φορά τόσο τον εαυτό του όσο και τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών, επιμένοντας να παρουσιάζει ως θετικό για τα συμφέροντα της χώρας το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής και ισχυριζόμενος εκ των υστέρων πως οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός.» Πρόσθεταν μάλιστα ότι :
«Ενδεικτικό της πίεσης που νοιώθει μετά την διπλωματική αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής, είναι το γεγονός ότι επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αμυντικές δαπάνες, ενώ είναι ηλίου φαεινότερο – και το γνωρίζει και ο ίδιος – πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφωνεί με την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για να διαχειριστεί αυτά τα σημαντικά κονδύλια. Λες και το Όρουτς Ρέις έφτασε στα 6 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο γιατί η χώρα μας δεν είχε ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα. Πολιτική βούληση δεν υπήρχε και δεν υπάρχει από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ