Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η γκάφα Σκανδαλίδη στην ψηφοφορία του προϋπολογισμού – Καταψήφισε τις αμυντικές δαπάνες

Τελικά σε μια γκάφα του Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος εκ παραδρομής καταψήφισε τις δαπάνες του υπουργείου Άμυνας και υπερψήφισε τις δαπάνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτης οφείλονται οι αρχικές εκπλήξεις στην ψηφοφορία της Βουλής για τον προϋπολογισμό.

Προκάλεσε ερωτηματικά η στάση του – Λάθος εκ παραδρομής 

Σημειώνεται ότι το ΚΙΝΑΛ είχε ταχθεί υπέρ της υπερψήφισης των αμυντικών δαπανών και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ μπέρδεψε την θετική ψήφο του και την έδωσε στον προϋπολογισμό λάθους υπουργείου. Μάλιστα αυτό το λάθος του κ. Σκανδαλίδη προκάλεσε ερωτηματικά καθώς με δεδομένο το γεγονός ότι μόνο το ΚΚΕ με 15 βουλευτές είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τις δαπάνες άμυνας, βρέθηκε μια ακόμα ψήφος, συνολικά 16 βουλευτές που είχαν καταψηφίσει.

Την ίδια στιγμή που το σύνολο της αντιπολίτευσης καταψήφιζε τις δαπάνες όλων των άλλων υπουργείων με το μπέρδεμα αυτό εκ μέρους του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, οι δαπάνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρέθηκαν να έχουν εγκριθεί με μια επιπλέον ψήφο από τους 158 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, λαμβάνοντας 159 έναντι 141 ψήφους αρνητικές. Υπενθυμίζεται ότι με τις ψήφους των 158 βουλευτών της ΝΔ υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2021, ενώ οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Ωστόσο οι αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού στηρίχτηκαν και από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης συγκεντρώνοντας συνολικά 189 ψήφους έναντι 16 βουλευτών που καταψήφισαν και 95 βουλευτών που ψήφισαν παρών.

Οι 86 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 ψήφισαν παρών στις αμυντικές δαπάνες, ενώ καταψήφισαν οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ. Τα έξοδα της προεδρίας της Δημοκρατίας ψηφίστηκαν από 266 ψήφους βουλευτών ενώ καταψηφίστηκαν από 34 βουλευτές.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ