Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πέτσας στα Παραπολιτικά 90,1: 150.000 πολίτες θα εμβολιαστούν τον Ιανουάριο στην Ελλάδα – Στο ειδικό αποθεματικό 7,5 δισ. ευρώ για την στήριξη όσων πλήττονται από την πανδημία

«Στο ειδικό αποθεματικό υπάρχουν 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη όσων πλήττονται από την πανδημία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εορτών ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

Την ίδια στιγμή προανήγγειλε σκληρότερα μέτρα σε περιφερειακές ενότητες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν, ή πέφτουν αργά ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις.

Για τα ρεβεγιόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Αναφορικά με την μείωση ενοικίου 80% Ιανουάριο και Φεβρουάριο, επισήμανε πως «αυτό γίνεται για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις».

Ακόμη δήλωσε πως «αρχές Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5».

Για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα είπε ότι «μόλις 300 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου κατά του κοροναϊού θα διατεθούν τον πρώτο μήνα στη χώρα μας, κάτι που σημαίνει πως θα εμβολιαστούν τον Ιανουάριο 150.000 πολίτες».

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ