Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σαμαράς: Καταρρίψαμε τη σκευωρία της Novartis, τώρα μένει να τιμωρηθούν οι ένοχοι

O πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διαδικτυακή παρουσίαση  του βιβλίου του Ανδρέα Λοβέρδου «Απόπειρα δολοφονίας» για την υπόθεση Novartis, φρόντισε με την παρέβασή του να δώσει το δικό του μήνυμα σχετικά με την υπόθεση.

«Καταρρίψαμε τη σκευωρία σε βάρος μας. Τώρα μένει να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Όλοι οι ένοχοι. Για να μην επαναληφθεί ποτέ τέτοια σκευωρία. Μέχρι τέλους»., ανέφερε, κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέχεια, δώσαν τα δικά τους, ισχυρά μηνύματα με τις παρεμβάσεις τους, ενώ μίλησαν με αφορμή το βιβλίο για εκείνες τις ημέρες και τον κοινό αγώνα που έδωσαν όλοι, ένατι των «σκευωρών» και των «ηθικών αυτουργών» και φρόντισαν να αναδείξουν τον στόχο για την πλήρη αποκάλυψη και την τιμωρία των ενόχων. «Υπάρχει ηθικός αυτουργός, αλλά και ο ηθικός αυτουργός του ηθικού αυτουργού!», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να τονίσει ότι πρόκειται για «πρόσωπο και άλλα πρόσωπα, για ένα σύστημα, αλλά την ευθύνη την έχουν πρόσωπα».

Ο κ.Σαμαράς, είχε προλάβει να εξαπολύσει δρυμεία επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση και χωρίς να αποφεύγει σκληρούς χαρακτηρισμούς για τους υπεύθυνους.  Συγκεκριμένα, ανέφερε πως:  «Η συμμορία ξεκίνησε ως συμμορία με όμικρον – ως ομάδα συνωμοτών κατά του Πολιτεύματος. Και πολύ σύντομα κατέληξε συμμωρία με ωμέγα. Σύμπραξη μωρών, δηλαδή αθεράπευτα ανοήτων. Που όσο πήγαιναν να μπλέξουν τα θύματά τους, τόσο έμπλεκαν περισσότερο οι ίδιοι – και αποκάλυπταν μόνοι τους τα άνομα σχέδιά τους», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Eπιπροσθέτως, ο κ. Σαμράς τόνισε τη συμμαχία με τους δύο πολιτικούς του πάλαι ποτέ κραταιού, αλλά και μεγάλου αντιπάλου της Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτή η συμμαχία είχε το δικό της νόημα για τον κοινό αγώνα για δικαίωση των πολιτικών.

«Δεν προερχόμαστε από τον ίδιο χώρο, αλλά στην πολιτική οι αληθινές και στέρεες συμμαχίες γίνονται ανάμεσα σε ανθρώπους που επιχειρούν τομές! Δύσκολες μεταρρυθμίσεις, με μεγάλες αντιστάσεις απέναντι. Ο κοινός αγώνας χτίζει συμμαχίες…. Κι αυτό αφορά και τον Ανδρέα Λοβέρδο, ασφαλώς, αλλά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Ήλθαμε κοντά, γιατί αγωνιστήκαμε από κοινού, για τον ίδιο σκοπό, ενάντια σε κοινούς αντιπάλους και μας έβαλαν στο ίδιο στόχαστρο οι ίδιοι σκευωροί».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ