Κοροναϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 18:00 – Σενάρια για σκληρά τοπικά lockdown

Share:

Έκτακτες ανακοινώσεις από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για τον κοροναϊό στις 18:00.

Στο τραπέζι έχει πέσει η επιβολή αυστηρότερων μέτρων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, που παρατηρείται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, ενώ ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και για περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενδέχεται να ανακοινώσει το περίγραμμα των μέτρων ή και τα ίδια τα μέτρα.

Ολα δείχνουν πως το lockdown έχει «κλειδώσει», καθώς οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να εφαρμοστεί καραντίνα τύπου Μαρτίου σε 11 περιοχές που «βράζουν» από κρούσματα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η συμμετοχή του κ. Χαρδαλιά έρχεται μετά τα «καμπανάκια» των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για περιοχές που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες, αλλά και την έντονη ανησυχία της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ενισχύοντας τα σενάρια για τοπικά lockdown.

«Θέλω να δηλώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλα εκείνα τα μέτρα, να λάβουμε όλες εκείνες τις αποφάσεις προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας στην περιοχή» τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του φονικού ιού.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση.

Όπως είπε είναι μειωμένα κατά 15,8% τα ενεργά κρούσματα στην χώρα μας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ο δείκτης θετικότητας είναι στο 4,5%. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι κινούνται στην επιθυμητή κατεύθυνση αλλά σε τοπικό επίπεδο είναι ανησυχητική η κατάσταση στην Κοζάνη και στην Δυτική Αττική», είπε ο κ. Πέτσας και τόνισε: «Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα».

Previous Article

Ο Γιάννης Μώραλης για την ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Π. Καπαγέρωφ»

Next Article

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη βιντεοκλήση μεταξύ Μητσοτάκη – Πιερρακάκη μέσω δικτύου 5G

Σχετικά Άρθρα