Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ζαριφόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Οι εμβολιασμοί θα γίνουν με άυλη συνταγογράφηση – Οι πολίτες θα βλέπουν στο κινητό τους την ημέρα και την ώρα που θα εμβολιαστούν

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει στους εμβολιασμούς δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Ο κ. Ζαριφόπουλος έκανε λόγο για μια σύνθετη άσκηση, καθώς δεν έχει να κάνει μόνο με and τον προγραμματισμό του εμβολιασμού, αλλά και με την παραλαβή, την αποθήκευση και την τροφοδοσία των Κέντρων Εμβολιασμού, καθώς δεν έχει ξαναγίνει ομαδικός εμβολιασμός.

Είπε μάλιστα πως οι εμβολιασμοί θα γίνουν με την άϋλη συνταγογράφηση, όπου θα δεχθεί ένα μήνυμα στο κινητό του με το προκαθορισμένο ραντεβού του με ημέρα, ώρα και Κέντρο Εμβολιασμού και μέσω την πλατφόρμας emvolio.gov.gr που θα λειτουργεί όπως των αεροπορικών εταιρειών, που μας προκαθορίζουν μία θέση, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να την αλλάξουμε. Θα βλέπει, δηλαδή, εκεί ο πολίτης ποιες επιλογές έχει, όσον αφορά στην ημερομηνία και τον τόπο.

Ανάφερε ότι ένα ο πολίτης δεν μπορεί να το κάνει ψηφιακά θα μπορεί να μεταβαίνει σε κάποιο φαρμακείο, όπου ο φαρμακοποιός θα μπαίνει στη φόρμα gov.gr και θα κλείνει το ραντεβού, ενώ θα εξυπηρετείται και από τα ΚΕΠ.

Είπε πώς θα ενεργοποιηθεί και τηλεφωνικό κέντρο προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Ανέφερε πως όταν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, θα γίνονται δύο εκατομμύρια εμβόλια στα 1.018 κέντρα εμβολιασμού.

Σημείωσε πως στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο των εμβολιασμών μέχρι το καλοκαίρι.

Τόνισε πως τοπ εμβόλιο θα δώσει τέλος στην περιπέτεια του κορονοϊού.

Ανέφερε πως είναι σημαντική η βοήθεια που έρχεται από το ταμείο ανάκαμψης ενώ είπε πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που υπέβαλαν προτάσεις για τον ψηφιακό ανασχηματισμό.

Είπε πως με την αναβάθμιση και η εξάπλωση του 5G θα αναπτυχθούν εφαρμογές που θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ