Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 18:00 – Σενάρια για σκληρά τοπικά lockdowns

Έκτακτες ανακοινώσεις από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για τον κοροναϊό στις 18:00.

Στο τραπέζι έχει πέσει η επιβολή αυστηρότερων μέτρων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, που παρατηρείται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, ενώ ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και για περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενδέχεται να ανακοινώσει το περίγραμμα των μέτρων ή και τα ίδια τα μέτρα.

Ολα δείχνουν πάντως πως το lockdown έχει «κλειδώσει», καθώς οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να εφαρμοστεί καραντίνα τύπου Μαρτίου σε 11 περιοχές που «βράζουν» από κρούσματα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η συμμετοχή του κ. Χαρδαλιά έρχεται μετά τα «καμπανάκια» των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για περιοχές που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες, αλλά και την έντονη ανησυχία της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ενισχύοντας τα σενάρια για τοπικά lockdown.

«Θέλω να δηλώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλα εκείνα τα μέτρα, να λάβουμε όλες εκείνες τις αποφάσεις προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας στην περιοχή» τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του φονικού ιού.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι κινούνται στην επιθυμητή κατεύθυνση αλλά σε τοπικό επίπεδο είναι ανησυχητική η κατάσταση στην Κοζάνη και στην Δυτική Αττική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας και τόνισε: «Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα».

Στις 19.30 ο υφυπουργός θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στο δημαρχείο Πανοράματος με το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο και δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, τον αντιπρόεδρο και δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και τον γενικό γραμματέα, δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης Βασίλη Γάκη, ενώ θα συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Τέλος, στις 21:00 ο κ.Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, ταξίαρχο Δημήτριο Κοντογιάννη και τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Νικόλαο Αθάνατο, με συμμετοχή όλων των διοικητών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σταθμών και Κλιμακίων της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ