Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πλεύρης για Τσίπρα: Επέλεξε να προτάξει τον έλεγχο μυοκτονίας έναντι του ελέγχου των Τραπεζών

Ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης σχετικά με τους ελέγχους επιδόσεων που καλείται να διενεργήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο πρότεινε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας από τους ελέγχους που έχει εισηγηθεί το ΕΣ συνολικά για τα θέματα υγείας να δοθεί προτεραιότητα στο εάν τα ΚΕΝ που υπάρχουν ανταποκρίνονται στην ανάγκη διασφάλισης της υγείας των ασθενών και στην ορθή αξιοποίηση του δημόσιου χρήματος.

Η κυβέρνηση αφού εν μέσω πανδημίας κατάφερε να υπερδιπλασιάσει κλίνες ΜΕΘ από 570 σε άνω των 1300, αύξησε τις δαπάνες στην υγεία κατά 25% και αύξησε κατά 10% το προσωπικό επιθυμεί να έχει το σύνολο των ελέγχων επιδόσεων για να προβεί και σε επιπλέον δράσεις για την θωράκιση του συστήματος Υγείας και στην μετά την πανδημία εποχή.

Ως ξεχωριστούς επιπλέον ελέγχους εισηγήθηκε:

  1. Έλεγχο ΜΚΟ και χρημάτων που λαμβάνουν για μεταναστευτικό
  2. Έλεγχο εάν οι τράπεζες ανταποκρίνονται στην παροχή ρευστότητας σε μικρες και μεσαίες επιχειρήσεις. Και γι αυτό το λόγο ζητήθηκε ο έλεγχος για το ΤΧΠΣ που ήδη έχει προγραμματίσει το Ελεγκτικό Συνέδριο να γίνει μέσα στο 2021.
  3. Έλεγχο εάν η χώρα εχει συμμορφωθεί σε διεθνείς υποχρεώσεις της χωρας για καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και ίσων ευκαιριών σε αγορά εργασίας.

Αναφορικά με την επιστολή Τσίπρα ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι επέλεξε να προτάξει τον έλεγχο μυοκτονίας έναντι του ελέγχου των Τραπεζών, σημειώνοντας ότι έγινε μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Όπως τόνισε ο βουλευτής αυτά που προτείνει είναι συνήθεις έλεγχοι νομιμότητας που γίνονται έτσι και αλλιώς, άσχετα με τους ελέγχους επιδόσεων, που καλούμαστε να προτείνουμε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ