Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στα Παραπολιτικά 90,1: Κοινωνική δικαιοσύνη η μείωση των ενοικίων κατά 80%

«Ο πρωθυπουργός προχθές ανακοίνωσε ένα μέτρο το οποίο για τον εμπορικό κόσμο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Επιτέλους η μείωση των ενοικίων κατά 80% είναι κάτι το οποίο τουλάχιστον δείχνει μια σχετική κοινωνική δικαιοσύνη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

«Γιατί μέχρι πριν έλεγε στους καταστηματάρχες να καταβάλλουν το 60% ακόμα και με κατεβασμένα ρολά και μοιραζόταν το 20 το κράτος και ο ιδιοκτήτης. Εξαιρετικά άδικο και θα τους οδηγούσε και σε οριστική χρεοκοπία», πρόσθεσε κ. Καφούνης. 

«Το ότι θα το έχουμε για ένα δίμηνο μπροστά μας αυτό το 80% είναι θετικό, δίνει μια σχετική ανάσα όμως στο τέλος του Φεβρουαρίου, με το που θα υποδεχτούμε την άνοιξη έχουμε μεταφέρει ένα βουνό υποχρεώσεων. Θεωρούμε ότι αυτό το βουνό δεν θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε αν δεν συνεργαστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τους παραβάτες εμπόρους, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών σημείωσε: «Έχω δημοσίως κατακρίνει την οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια ακόμα και φορολογικού τύπου, προφανώς και τώρα δεν δέχομαι να μην τηρήσουμε τους κανόνες που αφορούν όλους μας μέχρις ότου ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας καταθέσει μια τεκμηριωμένη πρόταση με στόχο να αλλάξει και αφού αλλάξει τότε όλοι πρέπει να την ακολουθήσουμε».

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ