Σταϊκούρας στα Παραπολιτικά 90,1: Το 2021 θα διατεθούν χρήματα για την στήριξη των νοικοκυριών, της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής συνοχής

Share:

Αισιόδοξος ότι οι προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2021 θα επιβεβαιωθούν, παρά τον αστάθμιστο παράγοντα της πανδημίας εμφανίστηκε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Εκτίμησε μάλιστα πώς η ύφεση το 2020 θα κυμανθεί στο 10,5.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως το 2021 θα διατεθούν χρήματα για την στήριξη των νοικοκυριών, της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής συνοχής και σημείωσε πως το Μάρτιο θα υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

Απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μνημόνια ενώ είπε πως θα υπάρξει δημοσιονομική ευελιξία το 2021.

Σε ότι αφορά την διαγραφή χρεών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία ο κ. Σταϊκούρας είπε πως η αποπληρωμή θα γίνει σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο.

Ανέφερε πως δεν μπορούμε να χτίσουμε οικονομική πολιτική εάν δεν έχουμε τα δεδομένα της στιγμής.

Είπε επίσης πως δεν είναι σκοπός να αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ το 2021 μέσω της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, εμώ ανέφερε πως η μεσαία τάξη βοηθήθηκε σημαντικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020.

Υπογράμμισε τέλος ότι η κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμα «Γέφυρα» που επιδοτεί τα δάνεια ενήμερων δανειοληπτών.

Previous Article

Μπακογιάννης στα Παραπολιτικα 90,1: Οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω της πανδημίας δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ στο Δήμο

Next Article

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στα Παραπολιτικά 90,1: Κοινωνική δικαιοσύνη η μείωση των ενοικίων κατά 80%

Σχετικά Άρθρα