Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δήμος Πειραιά: Σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες για τις ανάγκες της προσχολικής αγωγής

Σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες, τοποθετήθηκαν σε αύλειους χώρους σχολικών κτηρίων του Δήμου Πειραιά στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιήθηκε από τις Κτηριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν από την εισαγωγή της προσχολικής αγώγης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πρόκειται για αίθουσες 45 τ.μ., οι οποίες περιλαμβάνουν κουζίνα, τουαλέτα, καρεκλάκια τραπεζάκια και παιχνίδια για τα παιδιά, καθώς και γραφεία καθηγητών. Ήδη έχουν τοποθετηθεί στο 22ο Νηπιαγωγείο Πειραιά, στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέου Φαλήρου, στο 56o Νηπιαγωγείο Πειραιά και στο 2ο Νηπιαγωγείο Νέου Φαλήρου. Ανάλογες εργασίες για την τοποθέτηση αιθουσών συνεχίζονται και σε άλλα οικόπεδα στον Πειραιά, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο προσεχές διάστημα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέου Φαλήρου μαζί με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη και τον Πρόεδρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπο Λιακόσταυρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ. Ξάνθιππο Κοροβίνη και το μέλος Δ.Σ. της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κα Αλεξάνδρα Κάρλε, προκειμένου να δουν τις νέες αίθουσες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε:

«Υποδεχτήκαμε σήμερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ. Γιάνναρη και τους συνεργάτες του στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέου Φαλήρου, για να δούμε τις νέες αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι οποίες τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιήθηκε από τις Κτηριακές Υποδομές. Στα σχολικά κτήρια του Πειραιά υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα, καθώς τα περισσότερα σχολεία μας είναι περασμένων δεκαετιών.

Ως Δημοτική Αρχή καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια παρεμβαίνοντας τα τελευταία χρόνια σε όλα τα σχολικά κτήρια της πόλης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, προκειμένου να φοιτούν τα παιδιά μας σε ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον. Ωστόσο αυτό δεν φτάνει. Ο Πειραιάς έχει ανάγκη από νέα σχολικά κτήρια, γεγονός που δεν έγκειται στις αρμοδιότητες του Δήμου. Μάλιστα το τελευταίο σχολείο που κατασκευάστηκε στον Πειραιά είναι το Ράλλειο Γυμνάσιο-Λύκειο, ένα σχολείο-πρότυπο το οποίο κοσμεί την πόλη μας.

Με τις Κτηριακές Υποδομές, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία έχοντας αναπτύξει μια πολύ καλή συνεργασία, η οποία θέλω να πιστεύω ότι εντός του 2021 θα έχει ακόμα θετικότερο αντίκτυπο στην εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γιάνναρη και τους συνεργάτες του γι΄ αυτή την σημαντική ενέργεια, καθώς οι νέες αίθουσες θα καλύψουν ανάγκες που προέκυψαν από την εισαγωγή της προσχολικής αγώγης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».

O Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ Αθανάσιος Γιάνναρης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Μέσα σε αυτή την τραυματισμένη ατμόσφαιρα που δημιούργησε η πανδημία, η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. παραδίδει 3 γραφεία καθηγητών και 14 σχολικές αίθουσες, που θα γεμίσουν σύντομα με παιδικές φωνές και πρόσωπα που αποτελούν το μέλλον της χώρας μας. H Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., ο δημόσιος βραχίονας των κατασκευών της χώρας, με τη στήριξη και τη συνεχή συνεργασία του Υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, θα είναι δίπλα σας για την υλοποίηση οποιασδήποτε ανάγκης σε κτιριακές υποδομές έχει το Μεγάλο μας Λιμάνι».

H Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, τόνισε:

«Η τοποθέτηση σύγχρονων προκατασκευασμένων αιθουσών για τις ανάγκες των νηπίων και προνηπίων της πόλης μας εντάσσεται σε μια συνολικότερη προσπάθεια μας για την αναβάθμιση και επέκταση των σχολικών μας υποδομών, στον βαθμό που αυτή είναι εφικτή υπό τις παρούσες αντίξοες συνθήκες.

Σε αυτήν την προσπάθεια μας, αναμφίβολα, χρειαζόμαστε δίπλα μας – όπως άλλωστε και στο συγκεκριμένο εγχείρημα των προκατασκευασμένων τάξεων – την κεντρική πολιτεία και, ειδικότερα, τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ) ΑΕ, τη διοίκηση των οποίων ευχαριστούμε για την εν προκειμένω αγαστή συνεργασία».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ