Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επιστολή προς Ιδρυτικά Μέλη της ”Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος”

Δελτίο Τύπου – Επιστολή προς Ιδρυτικά Μέλη της <<Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος>>.

Αγαπητές κυρίες & αγαπητοί κύριοι – Ιδρυτικά Μέλη της Γ.Σ. της Φ.Ε.Μ., Θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή μας να σας ενημερώσουμε, αρχικώς, ότι δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπισή της που έχουν θεσπιστεί από την Πολιτεία, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η εκλογική & απολογιστική Γενική μας Συνέλευση εντός του Δεκεμβρίου 2020, παρότι είχαμε εγκαίρως προγραμματίσει την πραγματοποίησή της, μη δυνάμενοι, βέβαια τότε να προβλέψουμε την ανωτέρα βία που προέκυψε εν τω μεταξύ.

Προς τούτο, το Δ.Σ. της Φ.Ε.Μ., στην χθεσινή του Συνεδρίαση (17/12/2020) απεφάσισε να κάνει χρήση της ειδικής διάταξης του προσφάτως ψηφισθέντος σχετικού Νόμου και να μεταθέσει την ημερομηνία της Γενικής Συνελεύσεως, με μέγιστο χρονικό ορίζοντα το 4μηνο, από την 01/01/2021-30/4/2021. Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι αν οι συνθήκες επιτρέψουν νωρίτερα την πραγματοποίησή της, αυτή θα συντελεστεί και εγκαίρως θα ενημερωθείτε και προσκληθείτε σχετικώς από την διοίκηση της Φιλαρμονικής.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι η εκπαιδευτική και η καλλιτεχνική δραστηριότητα της Φιλαρμονικής, συνεχίζονται απρόσκοπτα, στα πλαίσια, ασφαλώς, που επιτρέπουν οι παρούσες συνθήκες. Ειδικότερα στο εκπαιδευτικό κομμάτι, τα μαθήματα πραγματοποιούνται εξ’ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα, ενώ όσον αφορά το καλλιτεχνικό κομμάτι, σύντομα θα απολαύσετε (μέσω των τοπικών 2 τηλεοπτικών σταθμών και των διαδικτυακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης) δύο μαγνητοσκοπημένες Χριστουγεννιάτικες συναυλίες (μία για την ημέρα των Χριστουγέννων και μία για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς) μικρών συνόλων πνευστών – κρουστών – φωνών που διευθύνουν και επιμελούνται ο Αρχιμουσικός μας κ. Σωκράτης Άνθης και ο αν. Αρχιμουσικός μας κ. Σπύρος Ρουβάς, για τις οποίες έχουμε προ αρκετών ημερών ήδη ζητήσει και λάβει την απαραίτητη άδεια από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Προσεχώς θα ενημερωθείτε για τις δραστηριότητές μας αυτές αναλυτικότερα και με δελτία τύπου τα οποία θα εκδώσουμε επί τούτου.

Επιθυμούμε να γνωρίζετε ότι οι επιβληθέντες περιορισμοί έχουν πλήξει ιδιαίτερα την εκπαιδευτική και την καλλιτεχνική δραστηριότητα της Χώρας, μην αφήνοντας, δυστυχώς, πολλά περιθώρια δράσης για τα Ιδρύματα όπως το δικό μας. Ταυτόχρονα η προσπάθεια που κάνουμε να κρατήσουμε σε δραστηριότητα την Φιλαρμονική, με εναλλακτικούς ενίοτε τρόπους, είναι υπεράνθρωπη. Επιπλέον είναι αυτονόητο ότι πρέπει να φροντίσουμε για την υγεία και την ασφάλεια των μουσικών μας που συμμετέχουν σε κάθε τέτοια δράση. Όμως μας δίδει δύναμη η συμπαράσταση η δική σας και το γεγονός ότι στέκεστε κοντά μας αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής.

Με την ευχή να είστε πάντοτε καλά και να απολαμβάνετε, και εσείς και οι οικογένειές σας, το σπουδαιότερο ανθρώπινο αγαθό, που είναι η υγεία, σας ευχόμαστε καλές γιορτές και είθε το νέο έτος να φέρει σε όλους μας πολύ ωραιότερα πράγματα, σε σχέση με αυτά που έφερε η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Φ.Ε. «Μάντζαρος»

Δρ. Ιωάννης Τριβιζάς

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ