Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Κρήτη… ευγνωμονούσα για το βέτο Βορίδη στο Nutri-Score

Η διαφοροποίηση της χώρας μας, με το βέτο που έθεσε ο Μάκης Βορίδης
στις Βρυξέλλες, συστήνοντας παράλληλα ένα κοινό μέτωπο με την Ιταλία και την Τσεχία για να αποτραπεί η υιοθέτηση του συστήματος βαθμολόγησης τροφίμων Nutri-Score από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πέρασε απαρατήρητο από τους Έλληνες παραγωγούς.

Με επιστολή που απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Μανόλης Χνάρης προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μεταφέρει τις ευχαριστίες των αγροτών της Κρήτης για αυτή του την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι με την κίνηση αυτή διασώζεται μία σειρά παραδοσιακών προϊόντων όπως το λάδι και το μέλι του νησιού.

Στην ευχαριστήρια επιστολή του ο κ. Χνάρης ευχαριστεί μάλιστα τον Μάκη Βορίδη για το γεγονός ότι αφουγκράστηκε την αγωνία των αγροτών της Κρήτης για τον κίνδυνο που διέτρεχαν συγκεκριμένα τοπικά προϊόντα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Είναι για εμάς μεγάλη ικανοποίηση ότι τα επιχειρήματα μας μεταφέρθηκαν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε και χάρη στην παρέμβαση σας αποφεύχθηκε ένας σημαντικός κίνδυνος υποβάθμισης των Κρητικών ποιοτικών προϊόντων, ευρύτερα των ελληνικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή αγορά» καταλήγει η επιστολή.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ