Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Λιάκος στα Παραπολιτικά 90,1: Εμφανής η παρουσία της ΕΛΑΣ στη Δ. Αττική – Έχουν περιοριστεί αρκετά οι μετακινήσεις

«Είμαι από το πρωί έξω, είναι εμφανής η παρουσία της Αστυνομίας, έχουν περιοριστεί αρκετά οι μετακινήσεις»
, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής της ΝΔ, Βαγγέλης Λιάκος, αναφορικά με το αυστηρό lockdown στη Δυτική Αττική.

«Μόλις τελείωσα μια συνάντηση που είχα με τον κ. Γεραπετρίτη και του ζήτησα να δρομολογηθούν άμεσα παραπάνω ειδικά μέτρα στήριξης για την περιοχή μας, ένα πακέτο plus που θα μπορέσει να βοηθήσει τους κατοίκους στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Έγινε το αίτημα από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σε τέτοια ζητήματα δρα άμεσα και πάντα με κοινωνικό πρόσημο οπότε είμαι θετικός προς αυτή την εξέλιξη, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο έφτασε στο αυστηρό lockdown η Δυτική Αττική, ο κ. Λιάκος απάντησε: «Η Δυτική Αττική είναι μια περιοχή που έχει δύο σημαντικά χαρακτηριστικά το ένα είναι η γεωγραφική της κατανομή η οποία από περιοχή σε περιοχή απέχει, και το δεύτερο είναι ότι καθημερινά υπάρχει μια μεγάλη εισροή εργαζομένων και διάφορων άλλων ανθρώπων που ασκούν δραστηριότητα αυτά τα δύο είναι κάποια χαρακτηριστικά τα οποία δεν υπάρχουν σε πάρα πολλές περιοχές».

«Ως εκ τούτο τα οριζόντια μέτρα, που καλώς πάρθηκαν, άφηναν κάποια μικρά παραθυράκια τα οποία από τη στιγμή που γινόντουσαν σε τόσο μεγάλη κλίμακα είναι λογικό να υπάρχουνε. Ακριβώς αυτά τα παραθυράκια είχαμε συζητήσει και με τον κ.Χρυσοχοίδη με τον οποίο βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία και είχαμε βάλει κάποιους σηματοδότες έτσι ώστε να χτυπήσουν λίγο πιο γρήγορα από ότι σε άλλες περιοχές. Αυτό βιώνουμε αυτή τη στιγμή στη Δυτική Αττική, ουσιαστικά φαίνεται ότι υπάρχει μια μεγάλη τάση με την οποία αυξάνεται και ο λόγος που παίρνονται αυστηρότερα μέτρα είναι ακριβώς για να αποτραπεί το χειρότερο», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Να κάνω μια έκκληση επειδή σήμερα αύριο και μεθαύριο θα γίνονται τεστ στις περιοχές παρακαλώ όλο τον κόσμο να πάει να κάνει τα τεστ. Γιατρός δεν είμαι αλλά ως μηχανικός ξέρω ότι όσο καλύτερα ξέρουμε ένα πρόβλημα τόσο πιο εύκολα είναι να το λύσουμε.», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Μπορούνε να μπούνε στα site Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας υπάρχουν ακριβώς οι ώρες και οι τοποθεσίες που θα γίνονται και οι τρόποι με τους οποίους θα γίνονται οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να έχουμε μια εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει στην περιοχή για να βοηθήσει τους ειδικούς να πάρουν τις σωστές αποφάσεις», εξήγησε ο βουλευτής.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ